achtergrondafbeelding

Ducati MG-20: een opvouwbare e-bike gemaakt van magnesium

Vanaf juli 2021 verkrijgbaar

2 jul 2021, 12:55  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Ducati presenteert de MG-20, de eerste opvouwbare e-bike in magnesium in de Ducati Urban e-Mobility lijn, ontwikkeld onder licentie door MT Distribution.

Magnesium

De nieuwe MG-20 heeft zesspaaks velgen, beide gemaakt met een spuitgiettechniek. Het frame, de vorken en de velgen zijn gemaakt van magnesium.

Ideaal voor in de stad

De geringe afmetingen van de wielen (20″ x 2.125″) en de mogelijkheid om de e-bike en de pedalen gemakkelijk op te vouwen, maken de MG-20 tot een ideaal voertuig voor verplaatsingen in de stad, dat dankzij zijn minimale afmetingen ook geschikt is voor gecombineerd gebruik met het openbaar en particulier vervoer.

250W-achtermotor

De e-bike is uitgerust met een 250W-achtermotor die de wegomstandigheden, de helling en de trapkracht herkent en het juiste ondersteuningsniveau levert, afhankelijk van de geselecteerde rijmodus. De 36V 10,5Ah 378Wh Samsung-accu is geïntegreerd in het frame en kan worden verwijderd om gemakkelijker op te laden. Met een volle accu bedraagt de range 50 kilometer afleggen, bij een maximumsnelheid van 25 km/u.

LCD-display

Het beheer van de belangrijkste functies, zoals het inschakelen van de verlichting en het kiezen tussen drie ondersteuningsniveaus (12-18-25 km/u), vindt plaats via het waterdichte LCD-display. De LED-koplamp vooraan en de reflecterende strips op de wielen zorgen voor veiliger rijden, zelfs ’s nachts.

De MG-20 is vanaf juli 2021 verkrijgbaar bij de Ducati-dealers en in de officiële Ducati e-shop. De vanafprijs bedraagt 1.599 euro.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen