achtergrondafbeelding

Ducati Hypermotard 950 ‘beklad’ met graffiti

Een het resultaat is eigenlijk best geslaagd

19 jun 2020, 10:38  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

De Ducati Hypermotard 950 is een funbike. Hoe kun je die nog leuker maken? Met graffiti en dat is wat Ducati heeft gedaan. Een kleurstelling die bij de vrijgevochten en speelse doelgroep in de smaak zal vallen.

Een motard kun je zien als een gemotoriseerd skateboard. De machines zijn licht en wendbaar. Een pittige gasreactie bij lage toeren is hun kenmerk. Ideale kenmerken voor evenwichtskunstenaars die graag wat stunts met hun motor willen doen. De rijders zouden ook zo maar fan kunnen zijn van street art en graffiti, het decor dat je vaak ziet bij skatebanen.

Ducati Hypermotard

Met die gedachte is Ducati aan de slag gegaan voor zijn Hypermotard 950. Het resultaat is de nieuwe versie RVE. Die heeft een kleurstelling die “Graffiti” wordt genoemd en die is geïnspireerd op street art. De motorfiets bouwt volgens Ducati voort op het succes dat in 2019 werd geboekt, met name op het gebied van social media, door de Hypermotard 950 concept die werd gepresenteerd op het prestigieuze Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Complex lakproces

Voor het aanbrengen van de lak zijn specialisten ingehuurd. De verf is in diverse fasen aangebracht en er zijn zeer dunne stickers gebruikt. Het resultaat is daardoor vergelijkbaar met dat van airbrushed kuipwerk.

Niet alleen graphics

Het elektronische pakket van de Hypermotard 950 RVE is uitgebreid met de Ducati Quick Shift (DQS) Up and Down EVO. Daarnaast heeft de motor Bosch Cornering ABS met Slide by Brake functie (in setting 1), Ducati Traction Control Evo (DTC EVO) en Ducati Wheelie Control (DWC) EVO. Kortom systemen die evenwichtskunstenaars helpen om diverse ‘stunts’.

Motard-look

Het uiterlijk van de Hypermotard 950 is van huis uit brutaal en uitdagend. Je ziet de motard-look aan de dubbele uitlaten onder het zadel, het kleine kuipwerk dat de mechanische onderdelen zichtbaar laat, inclusief het trellis achterframe dat lichtheid en essentie communiceert.

Tweecilinder

De Hypermotard 950 RVE wordt aangedreven door het tweecilinder 937 cc Testastretta 11° V-blok, die met zijn 114 pk en een koppel, waarvan al meer dan 80% beschikbaar is bij 3.000 tpm, de perfecte motor is om maximaal plezier te bieden, zowel tijdens het sportieve rijden op het circuit of op wegen vol bochten als tijdens het dagelijks rijden in de stad. De motorfiets zal vanaf juli 2020 verkrijgbaar zijn bij Ducati dealers.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen