achtergrondafbeelding
Ducati Scrambler 2019

Drie vernieuwde scrambler versies bij Ducati

De Full Throttle, Café Racer en Desert Sled zijn compleet vernieuwd

8 okt 2018, 14:00  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

Na de Scrambler Icon die eerder dit jaar al aan de pers werd getoond zijn nu ook de drie andere modellen vernieuwd. De Ducati Scrambler ‘Joyvolution’ gaat verder en ‘The Land of Joy’ is uitgebreid met drie geheel vernieuwde Scrambler-modellen.

Scrambler Full Throttle

De vernieuwde Scrambler Full Throttle is gebaseerd op een flattrack Scrambler van Frankie Garcia een flattrack-racer uit California. Garcia was deelnemer bij het Amerikaanse Super Hooligan kampioenschap.

De tweekleurige zwart-gele wit gestreepte tank, de geheel nieuwe achterkant met kleine race-zadel en de witomrande gele nummerhouders, maken de motor een echte flattrack racer. Het taps toelopende stuur, de korte spatborden en de gelaste uitlaten met dubbele demper maken het plaatje compleet.

Ducati Scrambler Full Throttle 2019

Scrambler Café Racer

De vernieuwde kleurstelling – Silver Ice Matt graphics met blauw frame – vind zijn roots in de legendarische Ducati 125 GP Desmo. De Scrambler Café Racer heeft 17-inch spaakwielen en een aluminium stuur met geïntegreerde spiegels. Dit geeft de motor een coole jaren ’60 race-look. De moderne radiale voorrempomp zorgt voor remprestaties van een moderne sportmotor.

Maar hij heeft meer in zijn mars. Een uitlaat met dubbele pijpen, een race-kuipje, nummerhouders (met nummer 54 ter ere van Bruno Spiaggiari) en korte spatborden. Een dikke knipoog naar de motoren die in de jaren ’60 door de Britse straten brulde.

Ducati Scrambler Desert Sled 2019

Scrambler Desert Sled

De Scrambler Desert Sled is gebaseerd op de klassieke Amerikaanse off-road motoren. Echter zonder afbreuk te doen aan de Ducati Scrambler lifestyle. Het knalrode frame, vernieuwde zadel met rode stiksels en dikke spaakwielen met zwarte velgen maken de Desert Sled actueler dan ooit.

Ook is hij voorzien van een off-road rijmodus die de omschakeling naar onverharde wegen een stuk makkelijker maakt. De specifieke rijpositie en verstelbare Kayaba ophanging verhogen de funfactor. De motor krijgt een extra robuust off-road karakter door de koplamp met gaasbescherming, de hoge spatborden en de carter beschermplaat.

Ducati Scrambler Cafe Racer 2019

Scrambler eigenschappen

De scramblers zijn allemaal uitgerust met LED DRL (Daytime Running Light) die de zichtbaarheid verbeteren zelfs bij daglicht. LED-richting aanwijzers die automatisch uitschakelen.

Ergonomische schakelaars om eenvoudig door de menu’s van het LCD-scherm heen te scrollen. Ook het Ducati Multi Media Systeem is hierdoor soepeler te bedienen. De Scramblers zijn voorzien van Bosch Cornering ABS exclusief voor deze categorie motoren. De hydraulische koppeling bediening en verstelbare hendels zorgen ervoor dat de motor aan individuele behoeften kan worden aangepast.

Ducati Scrambler 2019

In slechts vier jaar tijd heeft Ducati wereldwijd meer dan 55.000 motoren uit het scrambler gamma verkocht. Wat maar weer laat zien dat flat- en dirttrack modellen momenteel echt een groeispurt door maken die ongekend is.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen