achtergrondafbeelding

Cadeautip! Onderdelen van Ducati-racers

Geinig toch: nokkenas van MotoGP-machine Andrea Dovizioso op je nachtkastje

10 dec 2019, 18:41  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Wil je een Ducati-fan en MotoGP-liefhebber eens echt verrassen? Kijk dan eens bij Ducati Memorabilia. Sinds december (2019) zijn onderdelen van racemotoren te koop, met echtheidscertificaat!

Het gaat om zuigers, drijfstangen, krukassen en nokkenassen die dienst hebben gedaan in de hoogst exclusieve racemotoren van Ducati. In machines die de afgelopen jaren hebben meegestreden om de winst in de MotoGP en het Wereld Superbike Kampioenschap. Authentieke items als Ducati Memorabilia van de blokken uit motoren van Ducati-strijders als Andrea Dovizioso en Cal Crutchlow.

Vitrine en echtheidscertificaat

Je krijgt elk onderdeel in een plexiglas box met vermelding in welke motor dat is gebruikt. Elk component gaat vergezeld met een echtheidscertificaat ondertekend door de bazen van Ducati en Ducati Corse, te weten Claudio Domenicali en Gigi Dall’Igna.

Gelimiteerde Ducati race-onderdelen

De beschikbaarheid is uiteraard gelimiteerd, want de onderdelen komen uit motorfietsen waarvan er maar een handjevol is gemaakt. De zuigers, drijfstangen, krukassen en nokkenassen zijn specifiek voor deze racers ontwikkeld. De metaallegering is uniek. Maximale stijfheid en een zeer laag gewicht waren het uitgangspunt.

Waar te koop?

Wil je zo’n relikwie uit de hedendaagse racerij bemachtigen, dan zijn er drie mogelijkheden. Een ritje naar de Ducati Store bij het hoofdkantoor in Borgo Panigale om het daar te kopen. Naar de Ducati-dealer gaan of wachten tot in 2020, want dan kun je ook online je bestelling doen. De vraag is of er dan nog onderdelen beschikbaar zijn. De prijs? Die vermeldt Ducati niet, maar reken er maar op dat je niet voor een paar honderd euro klaar bent…

Share Tweet Share Share E-Mail