achtergrondafbeelding
Nostalgia R nine T Kit

BMW R7 Nostalgia-kit

De BMW R7 is één van de meest nostalgische motoren ooit gebouwd

18 okt 2018, 9:00  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

Er is maar één BMW R7 en die stamt uit 1934. Als je deze zou kunnen kopen dan moet je minimaal een miljoen dollar meenemen. Gelukkig is er nu een goedkoper alternatief uit de koker van het in Florida gevestigde NMoto Studio. Op basis van de BMW R nine T heeft dit bedrijf de Nostalgia R nine T kit gemaakt.

De BMW R7 is gepresenteerd als concept. Hij is nooit in productie gegaan, maar vormde wel de inspiratiebron voor de later zo succesvolle R17 en R5 modellen. Die waren voor die tijd zeer revolutionair. Zo waren deze motoren de eerste met telescopische voorvorken. Trouwens de BMW R7 Concept was bijna 70 jaar ‘verdwenen’. In 2005 werd hij echter teruggevonden. BMW heeft hem daarna volledig gerestaureerd en hij prijkt nu in het BMW museum in München.

Waaruit bestaat de Nostalgia-kit

De Nostalgia wordt gebouwd op basis van de BMW R nine T en bestaat uit meer dan 74 handgemaakte onderdelen. Het grootste gedeelte bestaat uit aluminium om gewicht te besparen.

Alles in eigen huis

Met behulp van computer gestuurde machines worden onderdelen in de juiste vorm gefreesd. En het Engelse-wiel dient voor het vormen van de grote metalen platen.

“Wil je er eentje bestellen dan kan dat alleen in onze werkplaats als complete motor. Je moet rekening houden met een wachttijd van drie maanden tot een half jaar. Er staan momenteel 47 orders voor de Nostalgia in bestelling. Er zijn plannen om de kit beschikbaar te maken voor zelfbouwers. In mei 2019 hopen we die zelfbouwkits beschikbaar te hebben”, Aldus Stan Lee van NMoto.

Wat kost de Nostalgia-kit?

Vergeleken met de originele BMW R7 uit 1934 is de Nostalgia bijzonder goedkoop. Het basismodel – met een gloednieuwe BMW R nine T als donor – begint bij 49.500 dollar. De klanten kunnen kiezen uit 13 kleurcombinaties. Zo’n bedrag is natuurlijk nog altijd fors, maar je krijgt er wel absoluut iets unieks voor.

LEES OOK: BMW R nine T Scrambler – Motortest

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen