achtergrondafbeelding

BMW Motorrad voor elfde jaar marktleider – en is van plan dat te blijven

R 1250 GS en R 1250 GS Adventure zijn groot succes in Nederland

5 jan 2021, 14:27  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Het succes van BMW Motorrad in Nederland houdt aan. BMW was in 2020 opnieuw marktleider en met 2.541 registraties – 247 meer dan in 2019 – vestigde het opnieuw een verkooprecord. BMW wil natuurlijk ook in 2021 marktleider blijven en verwacht veel van de R 18 in het populaire Cruiser-segment.

 

“Voor het elfde jaar op rij de lijstaanvoerder in de Nederlandse motormarkt, dat konden we alleen dankzij onze grote en groeiende loyale klantengroep bereiken”, reageert Tom Crooijmans, Head of BMW Motorrad. “Onze dealers hebben een prestatie van wereldformaat geleverd, want geen enkele dealerorganisatie waar ook ter wereld heeft het gepresteerd om elf jaar op rij marktleider te zijn.”

‘Motorrijden corona-proof’

Stefanie Wurst, Algemeen Directeur BMW Group Nederland: “Motorrijden is een veilige hobby, die minder wordt beïnvloed door de coronamaatregelen. Ik vind het bijzonder dat we in de gehele markt op nummer 1 staan. En dat in coronatijd, waarin veel onzekerheden zijn. Dat zegt heel veel over de aantrekkelijkheid van BMW Motorrad én over de prestatie van onze BMW Motorrad-dealers.”

R 18 troef in het Cruiser-segment

Op modelniveau is het succes van BMW Motorrad in Nederland voor een groot deel te danken aan de GS-familie, vooral aan de (nieuwe) BMW R 1250 GS en R 1250 GS Adventure. Maar BMW Motorrad was ook succesvol in het middensegment, met de BMW F 900 R en F 900 XR. Ook de entree in het Cruiser-segment met de BMW R 18 was een belangrijke gebeurtenis. BMW verwacht dat de nieuwe R18 voor succes zal zorgen in het Cruiser-segment.

‘In 2021 verschijnt de nieuwe BMW R 1250 RT – BMW Motorrad is inmiddels het enige merk met een echte tourmotorfiets in het gamma’

Introductie R nineT-familie

Op 9 januari wordt de nieuwe R nineT-familie geïntroduceerd en met de BMW R 18 Classic breidt BMW Motorrad zijn aanwezigheid in het Cruiser-segment uit. Ook verschijnt in 2021 de nieuwe BMW R 1250 RT – BMW Motorrad is het enige merk met een echte toermotorfiets in het gamma. De kleinste GS – de BMW G 310 GS – is vernieuwd en BMW Motorrad bedient met de nieuwe BMW G 310 R, de S 1000 R én de F 900 R het Roadster segment. Als klap op de vuurpijl wordt later dit jaar de BMW M 1000 RR gelanceerd, het eerste M-model van BMW Motorrad.

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen