achtergrondafbeelding

BMW M1000RR is bereikbaarder dan ooit

Je moet hem alleen zelf in elkaar zetten

9 dec 2021, 17:24  •  Nieuws  •  Door Kevin Hemmer

Het bezitten van een BMW M1000RR is niet voor iedereen weggelegd. Met prijskaartje van een slordige 40.000 euro is het voor de gewone sterveling haast onmogelijk om er een kunnen te kopen. Dat vond BMW ook en daarom brengen de Duitsers een betaalbare variant op de markt. Die is in ieder geval een stuk makkelijker te verantwoorden naar je partner toe.

Vermogen

Met het vermogen van 212 pk en een topsnelheid van 306 km/h is de meest brute versie van de S1000RR eerder een superbike dan een straatfiets. Het is dus bijna niet te doen om het vermogen van de M1000RR volledig te benutten, zonder daarbij in de problemen te komen. Die kans is bij de nieuwe M1000RR in ieder geval een stuk kleiner, want deze beschikt over heel wat minder vermogen. Hij is daarentegen wel lichter en goedkoper. Er is alleen één nadeel…

Zelf bouwen

Je moet hem zelf in elkaar zetten. Al is dat voor de meeste LEGO-fans natuurlijk geen nadeel. De nieuwe M1000RR is namelijk een samenwerking tussen BMW en LEGO Technic. Een samenwerking die overigens niet nieuw is, want eerder brachten de twee gezamenlijk al een LEGO Technic-variant van de R1200GS op de markt.

Details

De kleine variant van BMW’s snelste motorfiets is op schaal 1:5 en bestaat uit 1.920 stukjes. Best een groot bouwwerk dus! Leuke details zijn onder meer de werkende vering, goudkleurige ketting, verschillende opties voor het dashboard en een werkende versnellingsbak. Ook kun je hem op je bureau zetten naast de Panigale met de paddockstand of de speciale display met daarop alle specificaties. Je hebt met deze M1000RR in ieder geval een goed antwoord als er aan je gevraagd wordt welke motor je hebt!

De set kost €199.99 en is vanaf 1 januari 2022 te verkrijgen.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen