achtergrondafbeelding
Scheuren over de A16

Vijf jaar fietsen voor wegpiraten

En twee weken celstraf

7 dec 2021, 17:31  •  Nieuws  •  Door Kevin Hemmer

Een rit van normaal gesproken 30 minuten binnen 11 minuten doen. Het lukte twee motorrijders vorig jaar toen ze van Breda naar Rotterdam over de A16 knalden. Helaas voor hen werden ze gepakt op basis van de beelden en vandaag kregen ze het vonnis te horen: twee weken cel en een rijontzegging van vijf jaar. 

Extreem rijgedrag

Volgens de rechtbank in Den Bosch heeft het tweetal zich schuldig gemaakt aan extreem rijgedrag, met het risico op een dodelijk ongeval, schrijft Omroep Brabant. De heren namen de dollemansrit op en plaatste het filmpje op het internet. Op die beelden is te zien dat er met een snelheid van 250 km/u om het overige verkeer werd geslalomd. Reden genoeg voor de rechtbank om de mannen hard aan te pakken.

Uitspraak rechter

De daders moeten twee weken brommen voor hun daden, mogen vijf jaar geen motor rijden en zijn ook nog eens hun motorfietsen kwijt. Stappen ze binnen de vijf jaar alsnog op een motor riskeren ze nog eens twee weken gevangenisstraf. Het rijgedrag werd door de rechtbank als “levensgevaarlijk” bestempeld en “volstrekt onverschillig ten opzichte van het naleven van de verkeersregels”.

Geen poging tot doodslag

Tegen de motorrijders was in eerste instantie één jaar cel geëist door de officier van Justitie, omdat er diens ogen sprake zou zijn van poging tot doodslag. De rechter vond dat niet, omdat er gas terug werd genomen bij drukkere momenten op de snelweg.

Bekijk de beelden van de rit hieronder. Past de straf bij hun acties?

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen