achtergrondafbeelding

Bijzonder: Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary

Met kleurstelling die herinnert aan die van de Ducati 996 R

27 jul 2021, 7:54  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Precies in 2021, twintig jaar na het winnen van het 2001 Superbike World Championship, brengt Ducati een eerbetoon aan de legendarische carrière van de Australische rijder Troy Bayliss. Ducati draagt een speciale motorfiets aan hem op met een extreem lange naam. Dit is namelijk de Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary. De machine viert de eerste van de drie wereld SBK titels gewonnen door Bayliss.

Looks geïnspireerd op 996 R

De Bayliss 1st Championship 20th Anniversary is gemaakt op basis van de Panigale V2 en wordt gekenmerkt door zijn speciale kleurstelling , waarvan de graphics zijn geïnspireerd op die van de 996 R die Bayliss in het seizoen 2001 naar de verovering van zijn eerste wereldtitel leidde, waarbij de kleuren en de layout opnieuw zijn gebruikt.

Ducati rood is de hoofdkleur van de motorfiets en voegt zich bij groen en wit als eerbetoon aan de Italiaanse spirit van de in Bologna gevestigde motorfietsfabrikant, terwijl het iconische #21, Troy Bayliss’ racenummer, en het Shell logo, die visueel de link met de racemotor versterken, op de zijkant en de voorkant zijn afgebeeld. Troy’s handtekening staat op de brandstoftank, terwijl de billet aluminium kroonplaat de naam van de motorfiets en de oplopende nummering van dit unieke model weergeeft.

Öhlins componenten

Om de motorfiets nog effectiever op het circuit te laten rijden, heeft Ducati ervoor gekozen om de Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary uit te rusten met Öhlins componenten . De NX30 voorvork en TTX36 achterschokdemper garanderen maximale soepelheid en zijn ontworpen om de beste prestaties op het circuit te bereiken, met een set-up die de motorfiets preciezer maakt en de rijder meer gevoel en meer ondersteuning biedt in alle fasen van het rijden. De stuurdemper, dankzij de aanpassingen waarmee hij is uitgerust, maakt het mogelijk om de kalibratie ervan aan te passen aan de rijstijl en de kenmerken van het circuit.

Stukje lichter

In vergelijking met de standaardversie is de Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary ook 3 kilogram lichter, dankzij de toepassing van een lithium-ion accu en de keuze voor de single seat configuratie, die expliciet herinnert aan het uiterlijk van de racemotor (passagierszadel en voetsteunen zijn beschikbaar als extra uitrusting).

Nummer 21

De uitrusting wordt gecompleteerd door de sport handgrepen, de cover van de uitlaatdemper in carbon en titanium en het rijderszadel dat is gemaakt door twee verschillende technische materialen te combineren met dubbele rode stiksels. Het nummer 21 van Troy is op het zadel geborduurd en vormt samen met de groene en rode banden de Italiaanse vlag. De motorfiets is ook uitgerust met zelfontluchtende rem- en koppelingspompen met oliereservoirs in smokekleur.

Superquadro

De Ducati Panigale V2 wordt aangedreven door de 955 cc Superquadro tweecilinder (Euro 5), met een maximum vermogen van 155 pk bij 10.750 tpm en een maximum koppel van 104 Nm bij 9.000 tpm. Het chassis is gebaseerd op het monocoque frame, terwijl het design is geïnspireerd op dat van de Panigale V4.

Elektronicapakket

Het elektronicapakket omvat de cornering ABS van Bosch, een elektronische quickshifter voor op- en terugschakelen, wheelie controle en Engine Brake Control). Alle bedieningselementen zijn geïntegreerd in de drie Riding Modes (Race, Sport en Street) die kunnen worden aangepast met behulp van de 4,3-inch kleuren TFT-dashboard.

Prijs Bayliss 1st Championship 20th Anniversary

De Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary is verkrijgbaar bij alle officiële Ducati-dealers vanaf midden oktober 2021 voor 21.990 euro in België en 24.990 euro in Nederland.

Bayliss en Ducati Corse

De band tussen Bayliss en Ducati Corse in het Superbike World Championship is een van de meest fascinerende verhalen in het motorsport universum. De resultaten van dit prachtige avontuur zijn 52 overwinningen, 94 podia en drie wereldtitels (2001, 2006 en 2008) gewonnen met drie verschillende motorfietsen: de tweecilinders 996 R, de 999 R en de 1098 R. Troy Bayliss is de enige motorcoureur in de geschiedenis die in staat is om te winnen in de MotoGP en de World Superbike in hetzelfde seizoen (2006) en zijn prestaties in de race hebben onuitwisbaar de naam van de Australiër in de harten van alle Ducatisti geprent. Nu is de winnende chemie tussen Ducati en ‘Baylisstic’ weer aangewakkerd met de creatie van deze jubileum motorfiets, waarvan de naam zelf is gekozen door de rijder, die ook actief heeft bijgedragen aan de creatie van het grafische concept.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen