achtergrondafbeelding

Beste derde kwartaal voor Ducati ooit!

Verkoopvolumes van heel 2020 nu al overtroffen

19 okt 2021, 14:56  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Motorfietsfabrikant Ducati heeft zijn beste derde kwartaal ooit achter de rug. In de eerste negen maanden van 2021 leverde Ducati in totaal 49.693 motorfietsen af aan klanten. Daarmee heeft Ducati de verkoopvolumes van heel 2020 – dat waren er 48.042 – nu al overtroffen. Ducati noteerde in het derde kwartaal van 2021 een groei van 3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2020 en een groei van liefst 25 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2019.

Piek in september

Eind september was er in een piek in het aantal afleveringen. In Italië waren dat er 7.954, gevolgd door de Verenigde Staten met 7.475 motorfietsen en 5.627 in Duitsland. In het bijzonder zijn de meest geleverde motorfietsen de Multistrada V4, die gedurende 2021 op de eerste plaats is blijven staan, gevolgd door de Ducati Scrambler 800 familie, de Streetfighter V4 en, direct daarna, door de Monster.

Francesco Milicia aan het woord

Francesco Milicia, Ducati VP Global Sales and After Sales: “Ducati heeft de eerste negen maanden van het jaar afgesloten met verkoopvolumes die nu al hoger zijn dan het volledige jaar 2020, zowel voor de motorfietsen als voor de after-sales producten zoals kleding, accessoires en onderdelen. De groei die we doormaken is geheel verspreid over alle belangrijke markten waar Ducati aanwezig is en strekt zich uit over alle productfamilies. Wij zijn zeer tevreden met de behaalde resultaten: de community van Ducatisti groeit over de hele wereld en de meest invloedrijke tijdschriften in de motorwereld kennen belangrijke prijzen toe aan Ducati motorfietsen. Dit is een bron van trots en voldoening voor ons hier in Borgo Panigale en in alle Ducati dochterondernemingen wereldwijd. Het merk is nu solider en meer gewaardeerd dan ooit en we richten ons nu al op volgend jaar. In deze weken presenteren we aan het grote publiek de nieuwe producten voor het komende jaar, door middel van de web-serie Ducati World Première 2022”.

2022-gamma

Ducati is al begonnen met de presentatie van de nieuwe producten van het 2022-gamma. De eerste aflevering van de Ducati World Première was gewijd aan de nieuwe Multistrada V2, een comfortabele, leuke, veelzijdige en technologisch geavanceerde tweecilinder motorfiets die de nieuwe toegang tot het Multistrada universum vertegenwoordigt.

Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO

Ook de nieuwe modellen van de Ducati Scrambler wereld zijn onthuld, met de komst van de nieuwe Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO die is uitgebracht ter ere van het 50e jubileum van de introductie van het luchtgekoelde tweecilinder motorblok op een Ducati en die een aantal stylistische elementen bevat die typisch zijn voor het tijdperk uit de jaren 1970. Aan de andere kant wordt de 800 familie uitgebreid door de Ducati Scrambler Urban Motard, een motorfiets gemaakt om in een stedelijke omgeving op te vallen door een combinatie van stijl, sportiviteit en plezie

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen