achtergrondafbeelding
Aprilia RSV4 X

Aprilia RSV4 X binnen enkele uren uitverkocht

Circuitracer blijkt gewild

26 apr 2019, 9:50  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Aprilia produceert voor de hele wereld slechts tien exemplaren van de 225 pk sterke en 165 kilogram lichte Aprilia RSV4 X. Die tien exemplaren waren binnen enkele uren na het openen van het online bestellingssysteem vergeven.

Aprilia Racing opent deuren

“De 10 exemplaren van de RSV4 X werden binnen een paar uur toegewezen nadat het online bestelsysteem was geopend”, meldt Aprilia. “De tien gelukkige kopers halen hun motorfiets op bij Aprilia Racing, waarbij de raceafdeling in Noale speciaal voor deze gelegenheid haar deuren opent.” Kopers doen een aanbetaling van 50 procent. Op het moment van levering moet de rest van de geldsom worden voldaan.

Aprilia RSV4 X

Mugello

De 39.900 euro kostende (exclusief belastingen) RSV4 X werd 23 maart gepresenteerd op het circuit van Mugello tijdens het merkfeestje Aprilia All Stars.

Gebaseerd op Aprilia RSV4 1100 Factory

De Aprilia RSV4 X is ontwikkeld door Aprilia Racing op basis van een RSV4 1100 Factory-straatfiets. De livery is geïnspireerd op de 2019 MotoGP Aprilia RS-GP. Een Aprilia RSV4 1100 Factory weegt normaliter 177 kilogram. Door toepassing van een koolstofvezel body, een lichtgewicht brandstoftank en een titanium Akrapovic uitlaatsysteem daalt dat gewicht naar 165 kilogram.

Van één naar twee

Verder heeft de RSV4 X nieuwe inlaatnokkenassen, klepveren, doppen en stoters, maar ook Brembo GP4-MS remklauwen en T-Drive schijven. Het motormerk installeert verder een Aprilia No Neutral (ANN) schakelsysteem waarbij de neutraal ‘onder’ de eerste versnelling is geplaatst. Je schakelt van één dus direct door naar twee en slaat de N dus over.

Technische specificaties Aprilia RSV4 X

Motor: V4 1100, met de hand gebouwd door Aprilia Racing. De waterthermostaat is verwijderd, het secundaire luchtsysteem is gesloten.
Maximum vermogen: 225 pk
Transmissie: ANN (Aprilia No Neutral)
Schakelsequence: N-1-2-3-4-5-6
Drooggewicht: 165 kilogram
Velgen: Marchesini magnesium, 7 split spaken
Remsysteem: GP4-MS klauwen zonder ABS functie
Rempomp: PR 19×16
Remschijven vóór: staal met T-Drive technologie, DP 330
Remschijf achter: Nickel behandeling
Ketting: 135 Oraw2 124 links
Uitlaatsysteem: Akrapovic titanium, carbon dempers
Vorken: Ohlins NIX verstelbaar
Schokbreker: Ohlins TTX verstelbaar
Stuurdemper: Ohlins verstelbaar
Accessoires: standaard en afdekhoes
Prijs: 39.900 euro exclusief belastingen

Share Tweet Share Share E-Mail