achtergrondafbeelding

40 mille voor Ducati Diavel 1260 Lamborghini

Slechts 630 exemplaren zien het levenslicht

26 nov 2020, 8:59  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Ducati en Lamborghini slaan de handen ineen en introduceren deze Ducati Diavel 1260 Lamborghini. Van het model worden slechts 630 exemplaren geproduceerd. De inspiratie voor de Ducati Diavel 1260 Lamborghini komt van de Lamborghini Siàn waarvan slechts 63 units beschikbaar zijn.

Lamborghini Siàn

De Lamborghini Siàn is weer geïnspireerd op de Countach, heeft vlijmscherpe lijnen en een onmiskenbaar silhouet. Met een gecombineerd thermisch en elektrisch vermogen van 819 pk is de Siàn FKP 37 de krachtigste Lamborghini die ooit is geproduceerd. De Ducati Diavel 1260 Lamborghini is ook een ware krachtpatser.

Hart van Diavel 1260 Lamborghini

Het kloppende hart van de Diavel 1260 Lamborghini is de 1.262 cc Ducati Testastretta DVT met variabele timing. Dit Euro5-gehomologeerde motorblok produceert 162 pk bij 9.500 toeren per minuut en 129 Nm bij 7.500 toeren per minuut.

Gehele kuipwerk gemaakt van carbon

“De Diavel 1260 Lamborghini is ontworpen in dezelfde designtaal die de supersportwagen onderscheidt, dus we hebben de elementen die de Diavel het meest kenmerken opnieuw ontworpen”, aldus Andrea Ferraresi, Director van het Centro Stile Ducati. “Zo zijn bijvoorbeeld de velgen, die een fundamenteel onderdeel vormen van een motorfiets als deze, gesmeed en brengen ze de motor direct dicht bij de auto. Het gehele kuipwerk is gemaakt van carbon, een kostbaar en licht materiaal. Het resultaat is een motorfiets met een geweldige podiumprésence, een echt collector’s item vanuit het oogpunt van stijl en een 100% Diavel tijdens het rijden.”

Gea Green met Electrum Gold en een vleugje Ducati Red

De kleurstelling van de Diavel 1260 Lamborghini is gelijk aan de kleur waarin Lamborghini de Siàn heeft voorgesteld aan de wereld: ‘Gea Green’ voor de carrosseriedelen en ‘Electrum Gold’ voor het frame, de achterkant van het zadel en de gesmede wielen. Er is ook een vleugje ‘Ducati Red’ terug te vinden in de kleurstelling van de Brembo M50 radiaal gemonteerde remklauwen.

63 x 10 = 630

De aanwezigheid van het getal 63 valt op in de kleurstelling, een belangrijk nummer voor de Sant’Agata Bolognese fabrikant, die in 1963 werd opgericht. Ducati heeft dit getal met tien vermenigvuldigd en komt zodoende uit op 630 genummerde exemplaren. Allemaal krijgen ze het unieke productienummer op een aluminium plaat die op het frame wordt aangebracht.

Twee logo’s

De aandacht voor detail die aan dit model is besteed, is al in de startfase te zien, wanneer de logo’s van de twee merken op het dashboard met het TFT-scherm verschijnen, vergezeld van het silhouet van de Diavel Lamborghini.

Speciale helm

Voor de eigenaren van de Diavel 1260 Lamborghini zal het mogelijk zijn om een exclusieve helm aan te schaffen met speciale graphics afgestemd op de motorfiets, ontworpen door het Centro Stile Ducati.

Prijskaartje Ducati Diavel 1260 Lamborghini

De Ducati Diavel 1260 Lamborghini is vanaf januari 2021 verkrijgbaar voor 34.990 euro in België en 39.990 euro in Nederland.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen