achtergrondafbeelding

1.000 euro korting op elektrische Zero

Upgrade to electric-promotiecampagne

10 jul 2020, 16:03  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Is de korting van duizend euro op de aanschafprijs genoeg om jou te verleiden tot een overstap naar een elektrische Zero SR/F of SR/S? 

Het Amerikaanse Zero Motorcycles is marktleider met elektrische motorfietsen. Sinds 2006 produceert dit in Californië gevestigde bedrijf ze al. Actieradius en laadtijden maken een elektrische motor echter minder aantrekkelijk voor rijders die graag toeren en kilometers maken.

Focus op nieuwe rijders

Voor woon-werkverkeer is een elektrische motor echter wel inzetbaar. Zero mikt nu op een groep nieuwe en terugkerende motorrijders die als gevolg van de corona-maatregelen het openbaar vervoer niet zien zitten. Die het tussen de file doorrijden met een motor wel zien zitten en het parkeergemak omarmen.

Is 1.000 euro korting genoeg?

Zero geeft ze nog een argument: 1.000 euro korting op de aanschafprijs van de nieuwe modellen SR/S en SR/F. De subsidie van 4.000 euro van de overheid geldt immers niet voor elektrische motorfietsen. Maar is duizend euro genoeg? Je moet nog steeds een stevig bedrag neertellen. De Zero SR/F komt met korting toch nog op 20.140 euro en de SR/S op 20.900 euro.

Aanzienlijke fiscale voordelen

De Nederlandse importeur van Zero wijst echter op enkele fiscale voordelen. “In Nederland gaat dat voor particulieren om een vrijstelling op de BPM en MRB. Zakelijke rijders die een Zero aanschaffen genieten van een belastingvoordeel onder de MIA en de KIA regeling. Het fiscale voordeel kan oplopen tot 15.000 euro en is afhankelijk van de bedrijfsvorm en de belastingschaal.”

Zero SR/F en SR/S bieden pittige prestaties

Dus als je de Zero zakelijk kunt inzetten, wordt het best interessant. Ook als je kijkt naar de prestaties en actieradius van de nieuwste modellen. De elektromotor levert 110 pk en een verbluffend koppel van 190 Nm. Elk model kan worden opgeladen via het stopcontact of op meer dan 90% van het openbare EV-oplaadnetwerk met snelle Type 2-laders. Het is mogelijk in 80 minuten de batterij tot 80% op te laden.

Tot 320 km rijbereik

De Zero SR/F heeft een actieradius tot wel 320 stadskilometers met een volle accu en de optionele Power Tank als extra batterij. De topsnelheid bedraagt 200 km/uur. De SR/S is voorzien van een aerodynamische kuip waardoor tot wel 13% méér range gehaald kan worden. De Zero heeft Bosch Motorcycle Stability Control voor rechte lijn- en bochten ABS, Drag Torque Control en Traction Control.

Dealers, waar?

Zero Motorcycles wordt ondersteund door en verkocht via dealers. Je kunt ze vinden op ZeroMotorcycles.com. De promotie met de korting van 1.000 euro loopt vanaf nu tot en met 15 augustus en geldt voor nieuwe SR/S en SR/F-modellen die nog niet eerder ingeschreven werden.

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen