achtergrondafbeelding

Zorg ervoor dat je de juiste accu voor je motorfiets koopt en deze op tijd vervangt om problemen te voorkomen!

9 mei 2022, 10:07  •  Nieuws  •  Door De Redactie

Een accu in een motorfiets is net als het hart in het menselijk lichaam. Zonder accu werkt de motorfiets niet. Als de accu er plotseling mee ophoudt kan dit erg gevaarlijk zijn. Vooral omdat je met een motorfiets snel kunt rijden. Een ongeluk tijdens het rijden is het laatste wat je wilt hebben. Voorkomen is dus beter dan genezen, maar welke accu moet je kopen? En moet je per se een dure accu aanschaffen of is een voordelige motorfiets accu voldoende? Antwoorden op deze vragen en meer worden in dit artikel beantwoordt.

Waar zorgt de accu van een motorfiets voor?

Een accu is dit het hart van een motorfiets, maar waar heeft de accu allemaal betrekking op? Een accu levert stroom naar alles wat stroom nodig heeft. Denk dus aan de startmotor, ontsteking, maar ook aan alle andere stroomverbruikers, zoals je claxon en lampen. Gelukkig kun je zonder accu niet rijden, want anders zou je een groot gevaar zijn op de weg.

Hoe weet je welke accu je moet kopen?

Er zijn verschillende type accu’s:

  • Standaardzuuraccu’s die voornamelijk in oudere modellen worden gebruikt.
  • Onderhoudsvrije vlies- en gel accu’s. Deze accu’s bevatten elektrolyt in de vorm van gel. Deze accu’s kunnen in allerlei posities gemonteerd worden, waaronder ondersteboven.

 Een aantal dingen over je accu heb je tot je beschikking. Denk aan de afmeting van de accu, de capaciteit en de eventuele poolstand. Als je een accu koopt is er vaak omschreven voor welke soort motorfiets deze geschikt is. Denk aan een scooter, motor of een ander soort voertuig zoals een quad. Accu’s hoeven niet per se duur te zijn. Als een voordelige motorfiets accu aan de specificaties van jouw voertuig voldoet, is dit ook goed.

Accu’s van het merk Yuasa

Dit kopje gaat specifiek over Yuasa accu’s, maar er zijn meer geschikte accu’s. Het aanbod aan deze accu’s varieert van 35 tot 100 Ah (Ampère uur). Deze accu’s zijn voorzien van zuur en volledig geladen. Hierdoor hoef je alleen maar de accu te monteren en weg te rijden. Ook kunnen deze accu’s hun lading lang vasthouden. Dit houdt in dat je een accu kunt aanschaffen en deze een tijdje kan laten liggen, voordat je deze monteert. Bij het onderhoud van deze accu’s moet je nog steeds letten op de stroomvoorziening. Dit is dus hetzelfde als bij andere onderhoudsvrije accu’s. Succes met het vervangen van je accu en een veilige reis gewenst!

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen