achtergrondafbeelding

White Motorcycle Concepts aast op snelheidsrecords elektrische motorfiets

WMC250EV is wat je noemt een bijzondere motorfiets

23 jun 2021, 17:21  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Het Britse technologiebedrijf White Motorcycle Concepts aast op diverse snelheidsrecords voor elektrische motorfietsen. Om die reden hebben ze deze WMC250EV ontwikkeld. Die is in staat om snelheden van meer dan 250 mph te halen, omgerekend dik 402 km/u!

Azen op records

Op de WMC250EV van White Motorcycle Concepts (WMC) onthulde gaat Rob White, de oprichter en Chief Executive Officer van het bedrijf, een poging wagen om het snelheidsrecord te verbeteren. Het snelheidsrecordprogramma over land is ondertussen volop aan de gang, met shakedowns die doorgaan tot de zomer en een poging op het Motorcycle Electric Semi Streamliner British Record gepland voor later dit jaar. Dan verschuift de focus voor WMC naar ’s werelds grootste zoutvlakte, de Salar de Uyuni in Bolivia, waar White in juli 2022 zal proberen een nieuw record te vestigen voor het Electric Semi Streamliner World Record.

V-Air

De WMC250EV is al meer dan twee jaar in de maak en is met het oog op ultieme aerodynamica ontwikkeld. Dat blijkt ook wel uit het design. Het prototype van het de motorfiets heeft WMC’s ultra-lage weerstandssysteem genaamd V-Air. Deze innovatie heeft een groot kanaal in het midden van de fiets die lucht door het voertuig dwingt in plaats van eromheen. Even simpel uitgelegd: het binnenste van de motorfiets is hol, waardoor de wind er dwars doorheen gaat. V-Air vermindert de aerodynamische weerstand van de WMC250EV met maar liefst 70 procent in vergelijking met die van de marktleidende high-performance racefiets, volgens de resultaten van windtunneltests bij MIRA.

WMC300FR

WMC werkt al aan een echte toepassing voor V-Air en produceert een 300cc driewielige hybride scooter – de WMC300FR – die V-Air-technologie bevat en de luchtweerstand met 25% vermindert.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen