achtergrondafbeelding
Motor-accessoires

Welke accessoires moet een motorrijder hebben in 2022?

17 aug 2022, 9:36  •  Nieuws  •  Door Kevin Hemmer

De uitrusting van een motorrijder is meer dan alleen een helm en motorkleding. Met de juiste accessoires wordt jouw rit comfortabeler, veiliger, maar ook efficiënter. We hebben een aantal motor accessoires op een rijtje gezet die absoluut niet mogen ontbreken in jouw uitrusting of die van je motorfiets.

Ketting in topconditie

De ketting is een van de belangrijkste onderdelen van de motorfiets. Zonder ketting heeft je achterwiel geen aandrijving. Het is dan ook van essentieel belang dat de ketting van de motor in topconditie is. Maak daarom de ketting van je motorfiets af en toe goed schoon om te voorkomen dat vastplakkend vuil schade kan veroorzaken. Dat doe je eenvoudig met een kettingborstel. Smeer daarna je ketting weer goed in met kettingspray of vet om de ketting lekker soepel te houden en overmatig slijtage te voorkomen.

kettingborstel_motor

Kolletje

Een kolletje (of colletje) is een ontzettend fijne accessoire om te hebben. Zeker als het ’s ochtends of aan het einde van de dag wat kouder is. Een colletje helpt om je nek warm te houden. Ook handig: je kunt hem ook gebruiken als helmmuts, waardoor je haar de binnenkant van je helm niet raakt en minder irritatie oplevert bij het lange tijd dragen ervan. Sommige kollen zijn gemaakt voor de die hard motorrijders die het hele jaar rijden en bieden extra warmte.

Tankpads

Je motor is je alles, daarom moet je er goed voor zorgen. Tankpads zijn een eenvoudige maar effectieve manier om te zorgen dat de lak van de tank netjes blijft. Deze dikke stickers plak je op de tank op de plek waar de gesp van je broek of de rits van je jas te tank kan raken. Er zijn modelafhankelijke tankpads verkrijgbaar of universele die op iedere motorfiets passen.

Navigatiesysteem

Onmisbaar voor iedere motorrijder is een navigatiesysteem. Een navigatiesysteem voor op de motor is perfect voor zowel een snelle efficiënte route van A naar B als voor het uitstippelen van de mooiste routes door Nederland, Europa of zelfs daarbuiten. Natuurlijk kun je hiervoor ook je smartphone gebruiken met een speciale smartphonehouder. Al zal deze niet dezelfde uitgebreide functionaliteiten bieden.

navigatiesysteem_motor

Regenkleding

Regenkleding is een must have wanneer je een lange tocht gaat maken op de motor. Maar ook als je een dagelijkse woon-werkrijder heeft baat bij droog overkomen. Motorregenkleding is zo gemaakt dat het eenvoudig opgeborgen kan worden in een rugzak of in de koffers van je motorfiets. Bovendien trek je het eenvoudig aan over je de motorkleding die je al aan hebt. Je weet dan zeker dat je droog aankomt op je bestemming!

regenkleding_motor

Merchandise

Motorrijders blijven een apart volk. We zijn helemaal gek van onze motor, een raceteam of van een bepaalde coureur in de MotoGP. Met merchandise-artikelen van hoodies tot aan sleutelhangers, kun jij laten zien dat je een echte motorrijder bent. Want zeg nou zelf, huishoudelijke klussen doen in je eendelige racepak is ook niet ideaal.

merchandise_motor

Motorrugzak

Vaak wordt onderschat wat het verschil is tussen een normale rugzak en een rugzak die speciaal voor motorrijders is ontwikkeld. Het verschil zit onder meer in een stukje veiligheid. Motorrugzakken zo gevormd dat dat je glijdt in plaats van rolt bij een eventuele val. Ook comfort is een belangrijk thema. Motorrugzakken zijn ontworpen dat ze comfortabel zitten wanneer je aan het rijden bent. Dus in een licht voorovergebogen houding. Je voelt ze daarom amper op je rug zitten. Daarbij kun je, afhankelijk van de grootte, ontzettend veel spullen meenemen zonder dat je koffers op je motor hoeft te monteren.

rugzakken_motor

 

Communicatiesysteem

Muziek luister, praten met je passagier of je buddy’s, instructies van je navigatiesysteem ontvangen of naar huis bellen dat je nog even een rondje extra om de kerk rijdt, het kan allemaal met een communicatiesysteem. Het apparaatje komt aan de zijkant van je helm te zitten, met speakers en een microfoon aan de binnenkant. Heb je er eenmaal mee gereden, wil je niet meer anders! Er zijn verschillende merken, varianten en modellen te verkrijgen die passen bij de wensen die jij hebt. Echt een onmisbare accessoire!

communicatiesysteem_motor

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen