achtergrondafbeelding
Arch Motorcycle - Method143

Wat voor jou? Een Arch Motorcycle

De jongensdroom van acteur Keanu Reeves

21 apr 2018, 10:00  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

Keanu Reeves – bekend van blockbusters als The Matrix en John Wick – heeft naast acteren nog een passie. Samen met zakenpartner en ontwerper Gard Hollinger is hij eigenaar van Arch Motorcycle. Voor Reeves een jongensdroom die uitkomt.

Met hand gemaakt custombike

De mannen achter Arch Motorcycle, Reeves en Hollinger, ontwerpen én bouwen supermooie custom motoren. In totaal is er vijf jaar gewerkt aan het eerste prototype dat inmiddels te bestellen is als de Arch KRGT-1. Een prachtige met de hand gemaakte custombike, gebouwd rondom een bruut S&S V-Twin motorblok. Om eigenaar van een originele Arch KRGT-1 te worden ben je al snel 87.000 dollar kwijt. Dan heb je wel een op maat gemaakte Arch Motorcycle.

Arch Motorcycle - KRGT-1

Arch 1S het sportieve broertje

Reeves en Hollinger hebben serieuze plannen met het merk, want naast de KRGT-1 brengen ze ook een sportievere versie op de markt, de Arch 1S. Dit model lijkt veel meer op een racer. Het kleine windschermpje boven de koplamp, de onderspoiler en de grote luchthappers aan de zijkant van de tank zorgen voor de nodige aerodynamica. Het prachtige blok en de fraai gevormde uitlaten zijn echte eyecatchers.

Arch Motorcycle - 1S

Method 143 resultaat van unieke samenwerking

De kers op de taart is de Method 143, een super futuristische motor die in samenwerking met Vintec tot stand is gekomen. De mix van carbon, bewerkt aluminium en leer is absoluut adembenemend. De productie is gelimiteerd. Er komen er slechts 23. Arch noemt dit een ‘Concept Production Bike’. Een gepatenteerd S&S 143ci-blok (dat is 2.343 cc) hangt in een volledig carbon MonoCell-frame.

Arch Motorcycle - Method143

Koolstofvezel dat de klok slaat

Het frame is samen met Suter Industries ontwikkeld, met een enkelzijdige swingarm en CNC-gefreesd met een carbon kap. SC Project – hetzelfde bedrijf dat de uitlaat maakt voor o.a. de MotoGP-motor van Marc Marquez – heeft een volledig titanium en koolstofvezel uitlaatsysteem ontwikkeld dat ongelooflijk fraai is en ook absoluut geweldig klinkt. De koolstofvezel wielen van BST zijn ontworpen door Arch en zijn uniek voor deze motor.

Virtual reality bij Arch Motorcycle

Bij het ontwerpen van de motoren gebruiken de heren verschillende technieken waaronder virtual reality om hun ontwerpen zo realistisch mogelijk te maken. De modellen zijn vooralsnog alleen in Amerika verkrijgbaar. Maar voor iemand met een goedgevulde beurs én de juiste kanalen zijn er natuurlijk altijd mogelijkheden.

Meer info: Arch Motorcycle

Arch KRGT-1

Arch 1S

Arch Method143

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen