achtergrondafbeelding

Walt Siegl Pact: de toekomst van custom motorfietsen?

Deze elektrische supermotard ziet er gelikt uit

23 jan 2020, 11:53  •  Nieuws  •  Door Niels van den Berg

De wereld rondom custom motoren is bijzonder kleurrijk. Of je nu een chopper, racer, tourmachine of scrambler hebt, de mogelijkheden zijn eindeloos. één categorie zien we nog niet vaak verbouwd worden: de elektrische motorfiets. Het Amerikaanse Walt Siegl wil daar verandering in brengen. Een nieuwe trend?

Moderne technologie, klassieke uitstraling

Walt Siegl Motorcycles is voor de vaste lezers van MotorRAI.nl geen onbekende. In november 2018 schreven we al over deze Amerikaanse customizer die moderne technologie met een klassieke uitstraling combineert. Neem bijvoorbeeld de WSM SBK: een hardcore superbike die niet misstaat in je woonkamer, maar waar ook gerust het circuit mee op kan.

PACT

Dat het bedrijf ook niet vies is van alternatieve aandrijflijnen bewijst de nieuwe PACT. Een elektrische supermotard die volgens Walt Siegl meer jongeren moet enthousiasmeren om te motorrijden.

Alta Redshift

De bekendste elektrische motorfietsenfabrikant van het moment is Zero Motorcycles, maar Walt Siegl koos voor een originelere basis: een Alta Redshift. Een elektrische crossmotor met een 50 pk sterke elektromotor en een vloeistofgekoeld lithium-ion accupakket. Het 5,8 kWh accupakket is binnen drie uur via een regulier 230V stopcontact op te laden. De actieradius is niet bekend.

114 kilogram

De rest van de motorfiets is volledig in eigen huis ontworpen. Met behulp van 3D-technologie ontwierp Walt Siegl het chassis, de carbonfiber bodypanelen en zelfs de wielen. Ook op de techniek werd niet beknibbeld. Wat te denken van Öhlins-schokdempers en een carbonfiber subframe?

Het veelvuldig gebruik van exotische materialen werpt zijn vruchten af. Deze elektrische supermotard weegt namelijk maar 114 kilogram. Een keurig gewicht, toch?

Acht exemplaren

Uiteindelijk wil Walt Siegl acht exemplaren van de PACT bouwen. Prijzen zijn niet bekend, maar reken erop dat dit geen goedkope motorfiets is. Het eerste exemplaar heeft ondertussen een plekje gekregen in het Petersen Automotive Museum in Los Angeles.

Share Tweet Share Share E-Mail