achtergrondafbeelding

Voor je agenda! Suzuki V-STROM 800DE

Want hij is nu in Nederland bij de dealers

14 apr 2023, 14:10  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

De Suzuki V-STROM 800DE is nieuw. Nou ja, overal wel in de media geweest, maar toch blijft het het leukste om een nieuwe motor in het echt te zien. Dat kan!

Want morgen, zaterdag 15 april 2023, rolt de nieuwe Suzuki V-STROM 800DE bij alle dealers van dit merk de showroom binnen. De jongste toevoeging aan het adventure-gamma van Suzuki en zeker niet de minste. Het is misschien wel de meest rijk uitgeruste V-STROM in de middencategorie ooit. Voor een alleszins behapbare prijs vanaf 12.699 euro en met maar liefst 6 jaar garantie. Want die termijn hanteert Suzuki sinds dit jaar voor al zijn modellen.

V-Strom 800DE

De V-STROM 800DE heeft de nieuwe 776cc paralleltwin met 270°-krukas en het gepatenteerde Suzuki Cross Balancer mechanisme, dat trillingen elimineert. Een Bi-directional (up & down) quickshifter is standaard. De krachtbron is goed voor een vermogen van 61 kW (82,9 pk) bij 8.500 toeren per minuut en een koppel van 78 Nm bij 6.800 toeren per minuut. Er is ook een variant voor A2-rijbewijshouders verkrijgbaar met 35 kW (47,5 pk).

Vering en frame

Een stalen frame en een lichtgewicht aluminium achterbrug zorgen samen met een 21-inch voorwiel en 17-inch achterwiel voor uitstekende stabiliteit en wendbaarheid. De SHOWA instelbare vering voor en achter biedt lange veerwegen van 220 mm. Dankzij instelbare ABS (in twee standen) en Traction Control (vier standen) is de V-STROM 800DE ook optimaal af te stellen voor rijden op ongebaande paden. Het ABS op de achterrem (260 mm) is bovendien uit te schakelen en dat geldt ook voor de Traction Control. Vóór zijn er twee remschijven met een diameter van 310 mm.

Gravel-modus

Dankzij de speciale Gravel-modus (G-mode) blijft de motorfiets bovendien beheersbaar en biedt hij de gewenste vermogensafgifte om onverharde wegen en paden met meer vertrouwen te verkennen. Daarnaast zijn er drie rijmodi voor straatgebruik: Active, Basic en Comfort. In de stand OFF is er geen enkele interventie van rijhulpen, wat voor offroad-puristen ideaal is.

Handige hulpjes

Het Suzuki Clutch Assist System (SCAS) met slipperfunctie zorgt voor een lichte bediening van de koppeling en voorkomt een slippend of stuiterend achterwiel bij terugschakelen. Dankzij het Suzuki Easy Start System volstaat slechts één druk op de knop om de motor te starten. De functie Low RPM Assist zorgt ervoor dat het toerental van de motor licht wordt verhoogd bij het loslaten van de koppelingshendel om soepel vanuit stilstand weg te rijden, ook op een helling.

LED-verlichting

Het 5-inch kleuren-TFT-display is duidelijk afleesbaar en levert real-time informatie over de status van de motor. Aan de linkerzijde van het multifunctionele dashboard is een 5-volt USB-aansluiting aangebracht voor het opladen van een navigatiesysteem of smartphone. De standaarduitrusting omvat ook LED-verlichting. Optioneel zijn top- en zijkoffers verkrijgbaar.

Windscherm verstelbaar

Het korte windscherm maximaliseert het zicht en de bescherming bij rijden op landwegen en gravelpaden. Het scherm is bovendien in drie standen instelbaar, in stappen van 15 mm. Verder is de V-STROM 800DE uitgerust met handkappen, brede voetsteunen met rubberen blokken, een bagagedrager met geïntegreerde passagiershandvatten, radiatorbescherming en een kunststof carterbeschermplaat.

Beschikbare kleuren

De Suzuki V-STROM 800DE is verkrijgbaar met keuze uit drie verschillende kleurcombinaties. Iconisch is de combinatie geel-blauw, deze kleur – Champion Yellow – vormt een fraai contrast met de donkerblauwe zijpanelen. Een andere optie is de combinatie van het grijze Glass Mat Gray en gele accenten aan de voorzijde. Beide kleurstellingen zijn geïnspireerd op de rijke motorhistorie van Suzuki. De derde kleurcombinatie bestaat uit het zwarte Glass Sparkle Black en donkerblauwe zijpanelen. Daarmee oogt de V-STROM 800DE stoer en agressief.

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen