achtergrondafbeelding

Voor je agenda: Dag van de Motorrijder

Op zondag 7 april 2024

3 apr 2024, 15:47  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

De nationale Dag van de Motorrijder begint traditie te worden. De derde ligt in het verschiet. En ook voor deze is de KNMV de initiatiefnemer.

De KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) heeft de Dag van de Motorrijder in het leven geroepen om het begin van het motorseizoen soort van officieel te openen. Logischerwijs gebeurt dat in het voorjaar en dit jaar, 2024, is dat op zondag 7 april.

Hoe werkt de Dag van de Motorrijder?

Het is eigenlijk heel simpel. Je trekt je motor uit de garage, mits die natuurlijk helemaal in orde is, start hem en zet koers naar een van de 20 pitstopplekken. Daar wachten je een kop koffie of thee, koek, warme broodjes en een waslijst aan activiteiten, zoals gehoortesten, oudhollandse spellen of een clinic motor aanduwen en proeflessen. Ook zijn er bij veel pitstops routes voor leuke toertochten.  De locaties van de pitstops zijn bij aangesloten motorclubs en rijscholen. Je bent op deze locaties in de meeste gevallen welkom van 10.00 uur tot 15.00 uur. (Uitzonderingen worden vooraf aangegeven.)

Zelf een tocht maken

De Dag van de Motorrijder is bedoeld om iedereen aan te moedigen zijn of haar motor uit de winterstalling te halen. Zet zelf een route uit of gebruik één van de routes die de KNMV, in samenwerking met Motorrijders.nl, aanbieden. Deze routes vind je binnenkort op deze pagina. Uiteraard kun je deze routes naar eigen wens nog aanpassen. De pitstopplekken zijn in deze routes het start- en eindpunt.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen