achtergrondafbeelding

Video: doe eens gek, per Honda Monkey door Mexico

kleine motorfiets, groots avontuur

25 jul 2019, 11:53  •  Motortests, Nieuws  •  Door Niels van den Berg

Kun je met een Honda Monkey een reis van meer dan 1.600 kilometer maken? Twee Amerikanen namen de proef op de som. Zij reden per Honda Monkey de route van de legendarische Baja 1000 rally en dat leverde een prachtige video op.

De Baja 1000

De Baja 1000 is een loodzware rally voor auto’s en motorfietsen die ieder jaar in Mexico plaatsvindt. De route is 1.000 mijl lang (ongeveert 1.600 kilometer) en voert lang listige kliffen, mul woestijnzand en uitdagende jumps. Qua uitdaging en moeilijkheidsgraad is het goed te vergelijken met evenementen als de Dakar Rally en Morocco Desert Challenge.

Een record

In 1962 wisten de Amerikanen Dave Ekins en Bill Robertson de route van Baja in slechts veertig uur te voltooien. Een absoluut record. Zij deden dat per Honda CL72. Een scrambler die voorzien is van een 250 cc grote tweecilinder.

De twee motoren kregen speciale kettingen, schokdempers en banden. Behalve dat waren ze compleet standaard. Diverse ongelukken en een haperend motorblok later kwamen ze aan in het Mexicaanse La Paz.

Honda Monkey

De twee Amerikaanse journalisten Ari Henning en Zack Courts wilden ervaren wat Ekins en Robertson moesten doorstaan. Dit keer niet per klassieke CL72, maar op een nieuwe Honda Monkey. Van de reis werd een dertig minuten durende video gemaakt. Ideaal om tijdens een warme vakantiedag te bekijken.

Lees ook: De Honda Monkey is terug!

Video

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen