achtergrondafbeelding

ViaBOVAG.nl mikt ook op de motorondernemer

“Het is belangrijk dat zoveel mogelijk ondernemers meedoen”

9 apr 2020, 17:11  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

De website ViaBOVAG.nl is het occasionportal voor BOVAG-ondernemers. Al enige tijd kunnen particulieren er duizenden auto’s op vinden, maar ViaBOVAG.nl mikt sinds begin 2020 ook op de motorondernemer. Deze eigen occasionportal voor de motorvakhandel is belangrijk, omdat ondernemers – aangesloten bij BOVAG – er betrouwbare motoren met garantie op kunnen tonen die voor mensen die in de markt zijn voor een motorfiets.

Bètaversie

In 2018 ging viaBOVAG.nl live, toen alleen voor auto’s. Sinds januari 2020 draait de bètaversie voor motoren. Op het moment van schrijven staan er ruim 2.600 advertenties op viaBOVAG.nl. Rond de MOTORbeurs, van 20 tot en met 23 februari, is viaBOVAG.nl voor motoren aan consumenten gepresenteerd. Ook motorondernemers kunnen nu adverteren op viaBOVAG.nl.nl, het occasionportal voor BOVAG-ondernemers, zoals gepubliceerd in de BOVAGkrant 2-2020.

Voorkomen een miskoop te doen

Christa Grootveld, Branchemanager BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven en BOVAG Fietsbedrijven: “Motorrijden is geen eerste of tweede levensbehoefte. Vaak moeten motorrijders eerst hun partner overtuigen voor een grote uitgave als de aankoop van een motorfiets, die mogelijk ten koste gaat van uitgaven aan bijvoorbeeld vakantie of kinderen. Uit onderzoek weten we dat mensen, als ze op zoek zijn naar een motor, willen voorkomen een miskoop te doen. Ze willen een motorfiets die bij hen past, maar zeker ook een die betrouwbaar is, waarvan de technische staat inzichtelijk is en waar garantie op zit.”

Het platform met elkaar groot maken

Berry Goedhart, eigenaar van Goedhart Motoren uit Bodegraven: “Ik ben blij dat het er nu is, en het is mooi om te zien dat er zo veel publiciteit omheen wordt gemaakt. Het is nu zaak om door te pakken en het platform met elkaar groot te maken. Als we veel bezoekers krijgen, kunnen we andere platforms achter ons laten. Wanneer we met elkaar ons eigen platform groot maken, besparen we ons de tijd en het geld die we in al die andere staken.”

Klankbordgroep

Bart Pols van Pols Motoren uit Waalwijk: “Ik vind het supermooi dat we nu een betrouwbare occasionsite hebben.” Pols is huidig bestuurslid en als lid van de klankbordgroep de afgelopen jaren nauw betrokken bij de ontwikkeling van viaBOVAG.nl voor motoren.

Pols: “We hebben hard gewerkt om een plek te creëren waar alleen kwalitatief goede motorfietsen te vinden zijn. De verplichte 40-puntencheck zorgt daar wel voor, samen met de zes maanden garantie. Gerenommeerde motorzaken krijgen nu de kans om zich te profileren met goede waar tegen een prijs zonder verrassingen. En wie zich niet aan de afspraken houdt, kan sancties verwachten. Zo garanderen we de kwaliteit en betrouwbaarheid van het aanbod, onze belangrijkste troef.”

Pols vervolgt: “Natuurlijk is het in het begin nog even aftasten hoeveel leads van viaBOVAG.nl binnenkomen omdat we net begonnen zijn. Als we met elkaar zorgen dat er veel aanbod komt, dan krijgen we een sneeuwbaleffect. De profilering van de website belooft in elk geval een fantastische start.”

Uitbreiding

“Het toevoegen van motoren is een mooie volgende stap om van viaBOVAG.nl hét mobiliteitsportaal voor de consument te maken”, aldus Wouter van Kesteren, directeur viaBOVAG.nl. “Stap voor stap ontsluiten we daar alle producten en diensten van ons eigen BOVAG-kwaliteitsnetwerk. De consument kan straks voor elke mobiliteitsvraag op viaBOVAG.nl terecht. Voor deze zomer worden ook fietsen eraan toegevoegd. Inmiddels zijn er zo’n miljoen websitebezoeken per maand, en dat gaan er nog veel meer worden door dankzij de landelijke reclamecampagnes.”

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen