achtergrondafbeelding

Verstappen stopt mogelijk met Formule 1

8 dec 2022, 16:13  •  Nieuws  •  Door Robin Nieuwhof

De Nederlandse coureur is op jonge leeftijd begonnen met racen in de Formule 1. Hij is inmiddels al twee keer wereldkampioen geworden en nu zou hij denken aan stoppen met de F1 motorsports.

Stoppen op je hoogtepunt

Dit is iets waar Max Verstappen aan denkt. De coureur zou graag andere dingen willen uitproberen. Voorlopig heeft hij nog een contract van zes jaar bij Red Bull en is ook zeker van plan om zijn tijd uit te rijden bij de racestal.

Het kan wel zo zijn dat Verstappen in 2028 de Formule 1 wereld verlaat. Tegen die tijd is hij 31 jaar oud. Andere coureurs zoals Lewis Hamilton zijn veel langer doorgegaan. Tegen de media zegt Verstappen het volgende: “Tegen die tijd ben ik 31 en heb ik waarschijnlijk nog wel een paar competitieve jaren voor me. In die jaren wil ik ook nog andere dingen meemaken, met wat meer lol en minder druk.” Hij vindt de Formule 1 erg leuk, maar het uitproberen van andere dingen staat hoog op zijn to do lijst.

Verstappen zou graag meer tijd willen besteden aan endurance-racen. Hij heeft al eerder gezegd graag aan de 24 uur van Le Mans mee te willen doen met zijn vader. Eerder deed hij al mee aan de virtuele versie hiervan en dat wil hij graag op 14 januari weer doen.

24 uur van Le Mans

De race wordt al sinds 1923 gehouden op het Circuit de la Sarthe. De coureurs rijden met de klok mee en het doel is om in 24 uur zoveel mogelijk rondes te rijden. Het is de oudste en grootste autorace ter wereld. Ruim 260.000 bezoekers komen op de 24 uur van Le Mans af en daarnaast kijken 200 miljoen mensen mee op tv. Dit maakt de race het grootste jaarlijkse sportevenement van Europa.

De winnende auto legt meer dan 5000 kilometer af en rijdt maximaal rond de 350 kilometer per uur. De vorige ronde werd door Toyota Gazoo Racing gewonnen. Het was de 90e editie en het team is tot 380 ronden gekomen en 5177 kilometer. Sébastien Buemi, Brendon Hartley en Ryō Hirakawa vormden het team.

Indianapolis 500

Na de 24 uur van Le Man en de Grand Prix is de Indianapolis 500 de populairste autorace ter wereld. De race wordt op de Indianapolis Motor Speedway gehouden. De 805 kilometer, 500 mile, die wordt afgelegd komt neer op 200 ronden. In 1909 werden er de eerste races gehouden. Vier jaar later trok het de interesse van andere Europese fabrieken zoals Sunbeam, Mercedes, Bugatti, Delage en Alfa Romeo.

Het verschil tussen de Europese en Amerikaanse auto’s was te groot om er een succesvolle race van te maken. Europese auto’s zijn gemaakt om te remmen en weer te versnellen. De Amerikaanse bolides gaan alleen vol gas linksaf.

Van 2000 tot 2007 deed het circuit mee aan de Formule 1. Later werd besloten de baan niet meer mee te nemen door de eentonigheid ervan. Een bekende Nederlander die de race twee keer heeft gewonnen is Arie Luyendyk.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen