achtergrondafbeelding
Kawasaki SX rijdend

Vernieuwde Kawasaki H2 SX

Comfortabel de 300 km/h aantikken

23 nov 2021, 18:09  •  Nieuws  •  Door Kevin Hemmer

Kawasaki gooit er bij de nieuwe Ninja H2 SX en Ninja H2 SX SE nog een schepje vermogen bij op. De toervariant van de pijlsnelle H2-familie is bovendien opgefrist.

 

 

Supercharger

De Supercharged technologie met een in eigen huis ontwikkelde mechanisch aangedreven turbolader is het unique selling point van de H2-reeks van Kawasaki. Kawasaki stelt dat de SX aanpassingen heeft waardoor de motorfiets veel bruikbaarder is en zijn krachten vriendelijker inzet. Zo is de 137 Nm koppel beschikbaar tussen 4.000 en 8.000 tpm. Het 4-in-lijn blok, met een inhoud van 998cc, levert 210 pk en voldoet aan de Euro 5 emissienormen zonder daarbij vermogen te verliezen.

Supercharger Kawasaki SX

Veiligheid

Als eerste Japanse motorfiets ooit is de nieuwe Ninja H2 SX voorzien van het Advanced Rider Assistance Systems (ARAS) radarsysteem. De toevoeging van het radarsysteem brengt een aantal state of the art features met zich mee, waaronder: Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning en Blind-Spot Detection.

Comfort

Er zijn talloze features om het comfort van de rijder te vergroten. Denk hierbij aan standaard handvatverwarming, keyless ignition, bandenspanningsmonitor en Vehicle Hold Assist. Wanneer de rijder tot stilstand is gekomen kan het VHA ingeschakeld worden door iets harder in de remmen te knijpen. Tijdens het wegrijden schakelt het systeem automatisch weer uit. Een nieuw zadel vergroot het zitcomfort voor de rijder en bijrijder.

Kleurendisplay

Verder is er een gloednieuw 6.5’’ TFT-kleurendisplay. En je hebt nu het Kawasaki SPIN ‘’screen in screen’’ infotainmentsysteem. Met SPIN kan de rijder via Bluetooth of Wifi een smartphone verbinden en zo tot wel 20 apps gebruiken zoals navigatie, weersvoorspellingen, muziek, telefooncontacten en nog veel meer.

Kuipwerk

De styling is op meerdere punten vernieuwd. Zo is de radar aan de voorzijde volledig geïntegreerd in de kuip – een primeur in de motorwereld – en heeft de motor een slankere koplamp gekregen. Alle verlichting op de H2 SX is nu met LED-technologie, inclusief de dynamische bochtenverlichting. Het indrukwekkende geheel is afgewerkt met Kawasaki’s unieke zelfherstellende laklaag welke kleine krasjes uit zichtzelf herstelt.

Kuipwerk en verlichting Kwasaki SX

SE-model

De Kawasaki SX SE (Special Edition) is voorzien van semi-actieve elektronische vering met Showa Skyhook filosofie. Dit systeem past real-time de demping en de vering aan voor optimale grip en comfort. Hiermee duikt de motor minder onder alle omstandigheden. Naast de vering is het SE model uitgerust met Brembo Stylema remklauwen, een speciale kleurstelling en gepolijste wielen.

H2 SX en H2 SX SE staan eind februari bij de Kawasaki dealer. Wat die moet kosten wordt later bekend gemaakt.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen