achtergrondafbeelding

Updates voor BMW F 750 GS, F 850 GS en F 850 GS Adventure

Komt ook als speciale ‘40 Years GS Edition’

17 jul 2020, 8:23  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

BMW Motorrad introduceert updates voor de BMW F 750 GS, BMW F 850 GS en BMW F 850 GS Adventure. Het drietal heeft nieuwe kleurenschema’s, een rijkere standaarduitrusting en nieuwe optionele uitrusting. De nieuwe BMW F 750 GS, BMW F 850 GS en BMW F 850 GS Adventure zijn per direct bestelbaar. Op 1 augustus 2020 start de levering, inclusief drie jaar fabrieksgarantie.

Dit is nieuw

Nieuwe stripings en nieuwe stilistisch ontwerpen op de zijpanelen van de stijlvarianten zijn nieuw. Verder heeft het drietal nu standaard LED richtingaanwijzers en een USB oplaadpunt rechts naast de cockpit. ABS Pro en DTC (Dynamic Traction Control) zijn voortaan standaard.

De krachtbron

Als vanouds past BMW Motorrad de vloeistofgekoelde tweecilinder lijnmotor (staande twin) met 4 kleppen per cilinder toe. De krachtbron heeft een cilinderinhoud van 853 cc, is uitgerust met brandstofinspuiting en twee balansassen met contragewichten en is gekoppeld aan een transmissie met zes versnellingen. De tweecilinder voldoet aan de toekomstige Euro 5-emissienorm.

Motorvermogen

De BMW F 750 GS levert 57 kW (77 pk) bij 7.500 toeren per minuut met een maximum koppel van 83 Nm bij 6.000 toeren per minuut. In de BMW F 850 GS en de BMW F 850 GS Adventure levert de motor 70 kW (95 pk) bij 8.250 toeren per minuut met een maximum koppel van 92 Nm bij 6.250 toeren per minuut.

Highlights BMW F 750 GS

Basiskleur: Light white kleurstelling waarbij het middelste deel van de tankcover in de voertuigkleur is gespoten, matzwarte wielen, zwart stuur en zadel in rood-zwart.
Stijlvariant Sport: San Marino blue metallic, een getint windscherm, lichtmetalen wielen in de kleur Granite grey, een zilverkleurig stuur, een in zwart-grijs uitgevoerd zadel en een gegalvaniseerde radiatorkap.
’40 Years GS Edition’: ‘40 Years GS’ logo op de zijpanelen, gele handkappen en geel-zwarte afwerking van het zadel met GS-logo verwijzen naar BMW R 100 GS, matzwarte wielen, een zilverkleurig stuur en gegalvaniseerde radiatorkap.

Highlights BMW F 850 GS

Basiskleur: Racing red kleurstelling waarbij het middendeel van de tankcover in de voertuigkleur is gespoten, zwarte gefixeerde vorkpoten, zwarte wielen en een zadel in de kleur zwart-grijs.
Stijlvariant Rallye: kleurstelling Racing blue metallic, handkappen, zwarte gefixeerde vorkpoten, zadel in zwart-rood, goudkleurige wielen en gegalvaniseerde radiatorkap.
’40 Years GS Edition’: kleur Black storm metallic, opvallend ’40 Years GS’ logo op de zijpanelen, gele handkappen, goudkleurige wielen, zadel in de kleurstelling zwart-geel met GS-logo, in zwart afgewerkte gefixeerde vorkpoten en een gegalvaniseerde radiatorkap.

De standaarduitrusting van de BMW F 850 GS is uitgebreid met een mechanisme om het windscherm te verstellen en een TFT-display met handige Connectivity functies.

Highlights BMW F 850 GS Adventure

Basiskleur: Ice grey waarbij het middensegment van de tankcover in de voertuigkleur is gespoten, zwarte gefixeerde vorkpoten en wielen en grijs-zwart kleurige comfortzadel.
Stijlvariant Rallye: Kalamata metallic matte lakafwerking, goudkleurige wielen en gefixeerde vorkpoten, windscherm en een zwart-grijs kleurig Rallye zadel met 890 mm zithoogte.
’40 Years GS Edition’: Black storm metallic lakafwerking, ’40 Years GS’ logo, gele handkappen, zwarte gefixeerde vorkpoten, goudkleurige wielen, geel-zwart kleurig duozadel met 860 mm zithoogte.

Een TFT-display met handige Connectivity functies is voortaan standaard.

Dit is ook nieuw…

 • De BMW F 750 GS, BMW F 850 GS en BMW F 850 GS Adventure zijn optioneel leverbaar met Rijmodi Pro.
 • Aangepaste gasrespons in Dynamic-rijmodus zorgt voor meer dynamiek.
 • Dynamic Engine Brake Control en Dynamic Brake Control (DBC) maken nu deel uit van Rijmodi Pro.
 • Vier vooraf samengestelde rijmodi in Rijmodi Pro, eenvoudig te selecteren met de controleknop aan de rechterkant van het stuur (voor de BMW F 750 GS alleen in combinatie met de optionele Connectivity-uitrusting).
 • Extra laag zadel en een verlaagde wielophanging zijn optioneel voor alle drie modellen leverbaar. Zo kunnen ook kleinere rijders perfect zitten en met de voeten de grond raken bijvoorbeeld tijdens wachten voor een stoplicht.
 • Houder voor montage van de optionele BMW Motorrad Navigator boven het TFT-display optioneel verkrijgbaar. De af fabriek navigatievoorbereiding met een stuurklem blijft leverbaar.
 • Het volledig uitschakelen van het ABS is in de toekomst niet meer toegestaan ​​onder wettelijke homologatieregels. De rijmodi Enduro en Enduro Pro bieden hiertoe aangepaste bedieningselementen. De ABS-functie kan nog steeds worden uitgeschakeld op het achterwiel in de rijmodus Enduro Pro (alleen BMW F 850 ​​GS en BMW F 850 ​​GS Adventure).
 • Een sportuitlaatdemper voor de BMW F 750 GS wordt alleen geleverd via Originele BMW Motorrad Accessoires.

Vanafprijzen

BMW F 750 GS: vanaf 11.400 euro

BMW F 850 GS: vanaf 14.580 euro

BMW F 850 GS Adventure: vanaf 15.680 euro

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
 • Klantbeoordeling 8,2
 • Altijd BOVAG Garantie
 • 10.500 aangesloten BOVAG garages
 • Heldere All-in prijzen