achtergrondafbeelding

Unieke MV Agusta Dragster 800 RC

Dit exemplaar wil je vast in je huiskamer zetten...

2 jul 2019, 16:54  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Het is niet alles goud wat er blinkt, maar het komt er wel heel dichtbij in de buurt. MV Agusta heeft de Dragster 800 RC goudkleurig gespoten: de versie Shining Gold.

Tank, wielen en frame goudkleurig

Van de MV Agusta Dragster 800 RC Shining Gold is er nog maar een exemplaar: een one-off. Onder meer de tank, de wielen en het frame zijn bedekt met een goudkleurige lak. Een blinkende special met een driecilinder blok van 798 cc en een SC Project Reparto Corse uitlaat met een fraaie look en ongetwijfeld een oorstrelend geluid. Want daarom staan de driecilinders van MV Agusta toch al bekend.

Unieke exemplaar

Blijft het bij dit ene exemplaar? “We hebben deze Shining Gold ontworpen voor een speciale klant. Dit unieke model is een toonbeeld van kwaliteit in lak, afwerking en oog voor detail”, zo stelt de fabriek. Of er meer komen, is dus niet duidelijk, maar dit project duidt er op dat personaliseren van een Dragster 800 RC in de nabije toekomst prima mogelijk is.

 

Blok van de MV Agusta Dragster 800 RC

De Shining Gold is technisch gelijk aan de ‘gewone’ Dragster. Het blok levert 140 pk bij 13.100 t.p.m. en 87 Nm koppel bij 10.100 t.p.m. Elke cilinder heeft twee brandstofinjectoren. De tractiecontrole is 8-voudig instelbaar. Schakelen is mogelijk zonder gebruik van de koppeling. Het ABS beteugelt niet alleen doorslippende wielen bij hard vertragen, maar voorkomt ook een omhoog komend achterwiel. Een soort omgekeerde tractie controle dus. De prijs wordt niet genoemd, maar die zal flink zijn. Een Dragster 800 RC zit zonder de gouden kleur al op circa twintig mille.

Share Tweet Share Share E-Mail