achtergrondafbeelding

Unieke Harley van Elvis Presley te koop

Uit 1976 met slechts 1261 mijl op de teller!

14 aug 2019, 9:47  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Wie biedt? De laatste Harley die Elvis Presley heeft gekocht gaat onder de hamer. Dit hoogst bijzondere exemplaar staat te koop bij het Amerikaanse veilinghuis GWS Auctions.

Harley Davidson FLH 1200 Electra Glide

Voor minder dan 100.000 dollar doet de huidige eigenaar, een verzamelaar, deze motorfiets niet van de hand. Volgens ingewijden zal het uiteindelijke bod dat makkelijk overtreffen. Er wordt al gesproken van een bedrag van 2 miljoen dollar. Daarmee zou het de duurste Harley Davidson FLH 1200 Electra Glide ooit worden!

Kleur gekozen door Elvis

Elvis Presley heeft de Harley op 11 augustus 1976 gekocht, kort nadat hij een Harley Davidson Sportster 1000 had aangeschaft. Dat was een cadeau. De FLH 1200 Electra Glide was voor hemzelf. Elvis heeft de motor helemaal naar eigen wens laten optuigen en ook de kleur is op speciaal verzoek. Het zadel is volgens GWS Auctions lager dan gebruikelijk.

Slechts 1.261 mijl

Elvis heeft maar kort met de Harley gereden. Er staat slechts 1.261 mijl op de teller. Volgens het veilinghuis is de machine al snel weer verkocht aan een Harley Davidson dealer vlakbij Graceland. Het was gebruikelijk dat ‘The King’ zijn ‘speeltjes’ vlot van de hand deed en de opbrengst aan een goed doel schonk.

Dertig jaar in museum gestaan

De Harley heeft de afgelopen dertig jaar gestaan in de Murdo, een museum. De motor staat nog steeds op naam van Elvis geregistreerd. In het museum stond de Harley achter glas, zodat het publiek er niet aan kon zitten. Hij verkeert daardoor nog in goede staat. Wil je meer weten? Kijk dan op de site van GWS Auctions.

Share Tweet Share Share E-Mail