achtergrondafbeelding

Triumph Bonneville voor Elvis-fans

Limited Edition met de handtekening van de 'King'

19 jun 2024, 12:16  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Elvis Presley raakte in 1965 volledig in de ban van de Triumph Bonneville. Deze gelimiteerde T120 Elvis Presley Limited Edition is een knipoog naar toen.

Elvis’ introductie tot Triumph Motorcycles gebeurde in 1965. Dat was tijdens een pauze van het filmen toen hij tijd doorbracht met zijn beste vrienden, beter bekend als de ‘Memphis Mafia’, in zijn villa in Bel Air. Zijn vriend Jerry Schilling had een nieuwe Triumph T120 besteld. Elvis deed er een rondje mee en was onder de indruk. Toen hij terugkwam zei hij tegen z’n manager Alan Fortis: “Bestel er één voor alle jongens, maar we moeten ze wel tegen vanavond hebben!” En dat lukte.

Handtekening van Elvis Presley

Dit verhaal vormde de aanleiding om de Triumph Bonneville T120 Elvis Presley Limited Edition uit te brengen, met een fraaie kleurstelling Carnival Red en vol leuke goudkleurige details. Dat zijn onder meer de gouden belettering en Elvis Presley’s handtekening prominent op de tank en de zijkanten. Of het subtiele ‘Taking Care of Business in a Flash’-embleem, dat ook prijkte aan de halsketting die Elvis aan de leden van z’n Memphis Mafia schonk.

Triump en goede doel

Het verhaal achter de Memphis Mafia is niet wat je denkt. De club was zeker niet misdadig ingesteld, maar spande zich juist in voor goede doelen. Het verhaal over de Memphis Mafia vormde de inspiratiebron voor een one-of-a-kind ‘Elvis Presley’ Triumph Bonneville met bijbehorende Gibson Les Paul Guitar. Die motorfiets met gitaar werd voor $20,000 verkocht op de Amelia Island veiling door Bonhams|Cars. De opbrengst is geschonken aan de Elvis Presley Charitable Foundation, die Elvis’ vrijgevigheid voortzet door verschillende goede doelen te steunen.

Triump en Memphis Mafia

“Het was ongelofelijk om vorig jaar de reacties van de klanten te zien op de custom Bonneville die we hadden gemaakt om geld in te zamelen voor het goede doel. Onze zoektocht naar de Bonnevilles van de Memphis Mafia bracht een heerlijke blik op het verleden met zich mee”, aldus Triumph’s Chief Commercial Officer Paul Stroud. “Met zoveel interesse in het verhaal zijn wij ervan overtuigd dat onze liefhebbers van ons merk uitkijken naar deze kans om deze Triumph als ode aan de grootste solo-artiest aller tijden te kunnen verwerven.”

Gelimiteerde productie: 925 exemplaren

925 exemplaren zijn er van de Triumph Bonneville T120 Elvis Presley Limited Edition. Het productienummer prijkt op de kroonplaat, met een gelaserde ets van Elvis’ handtekening. Elk wordt verkocht met een gouden plaat van Sony in een exclusieve Elvis Presley en Triumph Motorcylces hoes. Daarin zit ook een echtheidscertificaat, getekend door Triumph CEO Nick Bloor en Jamie Salter, de oprichter, voorzitter en CEO van ABG, Elvis Presley Enterprises. De T120 Elvis Presley Limited Edition is beschikbaar vanaf €19.795 en staat vanaf augustus 2024 bij Triumph-dealers.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen