achtergrondafbeelding
Triumph Bonneville Bobber

Primeur: Triumph Bonneville Bobber

Dit is echt bruut!

19 okt 2016, 20:00  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Triumph heeft de al eerder aangekondigde Bobber onthuld. Het is een nieuwe variant in de Bonneville-familie. Het retrodesign is geïnspireerd op een klassiek genre motorfiets: de Bobber. Eigenlijk een custombike in zijn meest pure vorm, met een lage zit, een breed stuur en een hardtail achterframe.

Bonneville-techniek

Triumph heeft zijn Bobber ontwikkeld en gebouwd op basis van Bonneville-techniek. Dus heeft ook deze nieuwe creatie de van andere varianten bekende staande twin. Een tweecilinderkrachtbron met veel power bij lage toerentallen, zodat je vanuit stilstand pittige sprintjes kunt trekken. Precies zoals motorrijders dat vroeger ook deden met hun tot Bobber omgebouwde machine.

Triumph Bonneville Bobber

‘Bob-job’

Al van de jaren dertig dateert de trend (‘bob-job’) om een standaardmotor om te bouwen tot Bobber en ook lichter te maken door overbodige zaken ervan af te halen. Twee wielen, een motorblok en aandrijving, een frame en een stuur, meer had je immers niet nodig. Oh ja, ook nog een klein zadel om op te zitten en een kleine tank. Achtervering ontbrak eveneens. Sterker nog: het frame werd aan de achterkant zelfs ingekort.

Triumph Bonneville Bobber

‘Fake’ carburateurs

Die retro-elementen zie je allemaal terug in het design van de Triumph Bonneville Bobber. Dat hardtail achterframe is overigens wel geveerd. Veerelement en schokdemper zitten uit het zicht onder het zadel. Ook uit het zicht zijn moderne zaken zoals de brandstofinjectie. Die zit verborgen achter ‘fake’ carburateurs, die overigens opvallend echt lijken. Bij de Bobber van Triumph kun je kiezen uit tal van accessoires om het custom uiterlijk naar je eigen hand te zetten, zoals met een breed stuur of een hoog stuur.

Andere modellen

De Bonneville Bobber is een toevoeging aan de ‘modern classics’ van Triumph, waartoe voor modeljaar 2017 verder de Thruxton, de Scrambler, Street Twin, Street Cup en Bonneville (T120 en T100) behoren.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen