achtergrondafbeelding
scooterhelmen-2023

Top 5 Scooterhelmen van 2023

26 aug 2022, 10:32  •  Nieuws  •  Door Kevin Hemmer

Vanaf 1 januari 2023 verplicht de overheid om op iedere scooter een helm te dragen. Een helm dragen moest al op een bromfiets met geel kenteken, maar een helmplicht geldt ook voor bestuurders van snorscooters met een blauw kenteken. Maar welke helm moet je dan kiezen? Wij zetten de vijf beste voor je op een rijtje.

Shark Street Drak
Deze agressief ogende Street Drak is een absolute verkooptopper voor Shark. De urban helm kan op drie manieren gedragen worden: met masker en bril, alleen met bril of als een jethelm, dus helemaal open. De helm is overigens getest en goedgekeurd als jethelm. Het masker biedt dus geen bescherming bij een val, enkel tegen rijwind. De voering is wasbaar en de snelsluiting maakt op- en afzetten erg gemakkelijk.

shark_street_drak_scooterhelm

 

Scorpion EXO-Tech
De Scorpion EXO-Tech is de perfecte helm voor in de stad. Doordat de kinbak helemaal naar achteren te klappen is, geniet je van de verkoeling van de rijwind op warme dagen, terwijl je met de kinbak dicht beschermd bent tegen wind en regen. De helm is zowel in open als gesloten toestand gekeurd. Ook voor brildragers is de EXO-Tech geschikt door de uitsparingen voor de pootjes van de bril in de binnenvoering.

scorpion_exo_tech_scooterhelm

HJC CS-15
Een helm zonder fratsen voor een goede prijs. Dat is de HJC CS-15 in het kort omschreven. Het is een uitstekende keuze voor de scooterrijder die goede bescherming wil, maar niet teveel wilt betalen. HJC kent een rijke geschiedenis als het gaat om helmen maken, wat het mogelijk maakt die kennis betaalbaar aan te bieden. Nog een voordeel: omdat er niet zo veel op zit, is de helm erg licht.

hjc_cs_15_scooterhelm

ROOf Boxxer
De ROOF Boxxer is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De helm ziet er niet alleen tof uit, hij is ook nog eens erg veelzijdig. Je kunt namelijk de kinbak helemaal naar achteren klappen, waardoor de rode duivelsoortjes tevoorschijn komen. Als de helm open is geniet je heerlijk van de rijwind. Wordt het te fris, klap je het kinstuk gewoon weer naar voren. Het vizier is ook nog eens wind en waterdicht.

roof_boxxer_scooterhelm

Scorpion EXO-390
Een tophelm maken voor een betaalbare prijs, dat kunnen de gasten bij Scorpion als geen ander. Met de EXO-390 haal je niet alleen een voordelige en goede helm in huis, je kunt je persoonlijkheid er mee tonen. Door de grote verscheidenheid aan kleuren en designs, is er altijd wel een exemplaar te vinden dat bij jou past. Ook is er een ruime keuze aan gekleurde vizieren. De EPS binnenschaal zorgt voor de juiste bescherming en de Kwikwick 2 binnenvoering is heerlijk zacht en vocht afvoerend. Daarbij is de helm erg licht.

scorpion_exo_390_scooterhelm

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen