achtergrondafbeelding
Integraal_motorhelmen_2022

Top 5 integraal motorhelmen 2022

23 aug 2022, 12:00  •  Nieuws  •  Door Kevin Hemmer

Een integraalhelm wordt beschouwd als de meest veilige helm. Dat komt omdat de helm uit één stuk gemaakt wordt en het hele hoofd beschermt. Als motorrijder maak je dus een goede en veilige keuze als je nieuwe helm een integraalhelm is. Dat ze vervaardigd worden uit één stuk geeft ook het voordeel dat ze vrij stil zijn. Kieren en openingen waar wind doorheen kan komen zijn tot het minimum zijn beperkt. Hieronder zie je wat de beste helmen zijn voor 2022.

ROOF RO200 Carbon

Veel lichter wordt een integraalhelm niet. Met 1090 gram is de RO200 Carbon de lichtste integraalhelm op de markt. Een lichte helm biedt uitstekend draagcomfort omdat er minder kracht van de nek nodig is om het gewicht van de helm te dragen. De ROOF RO200 Carbon is gemaakt van een mix van carbon en fiberglass, twee lichtgewicht materialen die zeer sterk zijn. Er is een fiberglass-variant van de RO200, welke voordeliger is in aanschaf maar daarentegen ook minder licht is.

roof_ro200_carbon_integraalhelm

Shoei NXR2

Nieuw voor 2022 is de Shoei NXR2. Deze volgt de enorm populaire eerste generatie van de NXR op. Shoei heeft goed geluisterd naar de dragers van de NXR en heeft de NXR2 op een aantal punten verbeterd. Zo is de helm aerodynamischer geworden en daarmee ook stiller, zijn er meer ventilatieopeningen aan de voorkant en uitlaten aan de achterkant en is het vizier groter geworden voor meer zicht. Bovendien voldoet de helm aan de strengere ECE 22.06 veiligheidsnormen. De Shoei NXR2 is verkrijgbaar in tal van kleuren en designs. Ook handig: je kunt een Shoei helm perfect of je hoofd laten aanmeten met Shoei Personal Fitting.

shoei_nxr2_integraalhelm

 

Scorpion EXO-1400 Air

Scorpion timmert al jaren hard aan de weg om de grootste helmfabrikant ter wereld te worden. Niet onverdienstelijk brengen ze tophelmen op de markt met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Dat geldt ook voor de Scorpion EXO-1400 Air, met onder meer sportieve styling en een vernuftige veiligheidsfeature, genaamd AirFit. Hiermee kun je de wangkussens oppompen, waardoor ze altijd perfect aansluiten op jouw wangen.

scorpion_exo_1400_integraalhelm

HJC RPHA 11

De RPHA 11 van HJC is een echte race georiënteerde integraal motorhelm. Met een laag gewicht, spoilers en voldoende ventilatie leent de HJC RPHA 11 zich perfect als helm voor het circuit. Maar ook voor op straat is deze helm uitermate geschikt. De helm is gemaakt van een mix van carbon en fiberglas om een sterke maar lichte helm te krijgen.

hjc_rpha_11_integraalhelm

Arai Provile V

Ondanks dat de Profile-V al een tijdje op de markt is blijft het een populaire integraal motorhelm, ook in 2022. De Arai Profile-V is het instapmodel in het aanbod van Arai. Al doen we de helm zeker tekort door hem zo te betitelen. De reputatie van Arai op het gebied van motorhelmen is op zijn minst gezegd indrukwekkend. Bezitters kiezen vaak opnieuw een Arai helm als de oude aan is vervanging toe is. De Profile-V is gemaakt van glasvezel en heeft een ronde pasvorm. De het VAS-V Max Vision-vizier biedt een breed gezichtsveld en is voorbereid voor een Pinlock. Binnen is er ruimte voor de speakers van een communicatiesysteem en er lopen ventilatiekanalen door de voering om je hoofd te koelen op warme dagen.

arai_profile_v_integraalhelm

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen