achtergrondafbeelding

Unieke custom bike BMW Motorrad, TW Steel en Ironwood Custom Motorcycles

Maak kennis met The Dominator

28 feb 2020, 8:37  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Ter ere van 10 jaar marktleiderschap heeft BMW Motorrad Nederland een unieke samenwerking opgezet met TW Steel en Arjan van den Boom van Ironwood Custom Motorcycles – de bekendste custom bike builder van Nederland. Maak kennis met ‘The Dominator’!

‘The Dominator’

De naam luidt dus ‘The Dominator’. Waarom? De motorfiets staat voor tien jaar marktleiderschap van BMW Motorrad in Nederland. De basis voor deze custom bike is een BMW R 1250 GS: dé motorfiets waar BMW Motorrad een heel groot deel van het succes in Nederland aan te danken heeft. De BMW R 1250 GS is bovendien al jaren zeer dominant in zijn segment.

“Tien jaar op rij marktleider in Nederland, dat moest gevierd worden” – Tom Crooijmans, Head of BMW Motorrad at BMW Group Nederland

Koolstofvezel wielen

De motorfiets ‘The Dominator’ heeft unieke agressieve styling. Veel technische componenten zijn zichtbaar. Dat er een R 1250 GS als basis is gebruikt, kun je nauwelijks meer terugzien. Nou ja, de beproefde boxermotor spreekt natuurlijk boekdelen. Er is gekozen voor een oranje-zwarte kleurstelling. Let ook op de koolstofvezel wielen en het display dat bovenop de brandstoftank is geplaatst. Zonder meer een unieke motorfiets.

Ook een horloge

‘The Dominator’ zal gedurende het jaar te zien zijn op verschillende evenementen in binnen- en buitenland. Ter ere van tien jaar marktleiderschap van BMW Motorrad in Nederland heeft TW Steel – die zich bij het project heeft aangesloten – een speciaal horloge ontwikkeld. Dit unieke horloge is speciaal afgestemd op de look and feel van The Dominator. In de komende periode zal TW Steel het speciale horloge op de markt brengen in een gelimiteerde oplage.

MOTORbeurs Utrecht 2020

De BMW Motorrad ‘The Dominator’ debuteerde op de MOTORbeurs Utrecht 2020. Deze motorshow gemist? Geen paniek! Via onderstaande video kun je uitgebreid nagenieten. Of bekijk één van de drie fotoverslagen!

Share Tweet Share Share E-Mail