achtergrondafbeelding

Testmotor BMW F 900 XR maar dan anders

Voor het betere sleutelwerk in de praktijk.

28 dec 2023, 14:54  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

De motorbranche ziet te springen om goed opgeleide monteurs. BMW heeft daarom aan het Koning Willem 1 College een BMW F 900 XR gedoneerd.

Studenten van Het Regionale Opleidingscentrum in Den Bosch hebben aan deze BMW prima lesmateriaal. Vooral de elektronische systemen die tal van functies aansturen zijn zeer welkom in de opleiding tot motorfietsmonteur. Tegenwoordig zijn immers nagenoeg alle motoren uitgerust met sensoren, regelcomputers en elektronische actuatoren. Het doorgronden en testen daarvan is vandaag de dag zeer belangrijk. De monteur moet storingen snel kunnen traceren en oplossen.

BMW R 1250 GS

“BMW Group is al jarenlang toonaangevend op het gebied van innovaties en nieuwe technieken. Het is cruciaal dat studenten met de modernste technieken kunnen werken om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de praktijk”, zegt Head of Motorrad Tom Crooijmans. “Daarom bieden wij het Koning Willem 1 College een extra motorfiets aan in de vorm van de nieuwe BMW F 900 XR, in navolging van de eerder gedoneerde BMW R 1250 GS.”

Grote vraag naar monteurs

Het Koning Willem 1 College verzorgt al jaren motorfietstechniekopleidingen in Nederland. “Er bestaat een grote vraag naar motorfietstechnici. Goed opgeleide technici zijn voor de BMW Group dealerorganisatie van levensbelang”, vervolgt Crooijmans. “Het is dus extra belangrijk om die toekomstige vakmensen ook van gedegen lesmateriaal te voorzien. In het bijzonder omdat er net als in de autobranche een duidelijke transitie gaande is in de werkplaats, want ook een motorfietsmonteur is tegenwoordig een IT- en elektronica-expert.”

Gedegen lesmateriaal

Tim van de Molengraaf, Manager Sales bij BMW Motorrad, overhandigde de BMW F 900 XR aan Coördinator tweewieleropleidingen Jaap Kroot. “Het is belangrijk dat studenten weten hoe alles werkt, hoe componenten zijn gemaakt en waar alles te vinden is. Om studenten maximaal te ondersteunen bij de opleiding van motorfietstechnici, stellen we ook alle technische documentatie ter beschikking, inclusief lesmateriaal van de BMW Group Training Academy. Een goede voorbereiding op de praktijk, is immers het halve werk.”

Wat biedt de F 900 XR allemaal?

De nieuwe BMW F 900 XR is een vloeistofgekoelde tweecilinder met elektronische inspuiting en een geregelde 3-wegkatalysator. Ook heeft deze motorfiets adaptieve bochtenverlichting, Keyless Ride, een TFT-kleurendisplay, Automatic Stability Control, ABS Pro, Electronic Suspension Adjustment en de slimme noodoproep eCall.

 

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen