achtergrondafbeelding

Test eens een motor in Oostenrijk

Bij het High-Bike Testcenter in Ischgl

14 mei 2019, 18:56  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Was je al van plan op vakantie te gaan in Oostenrijk, dan hebben we een leuke tip. In Ischgl staan testmotoren klaar. Tegen betaling van een behapbare vergoeding mag je die een dag lang in de bergen aan de tand voelen. 

Op 1 juni opent ‘High-Bike Testcentrum Paznaun’ in Ischgl voor de negende keer zijn deuren. De nieuwste modellen van motormerken als BMW, KTM Triumph, Yamaha en Aprilia zijn van begin juni tot en met eind september beschikbaar voor testritten door de adembenemende Alpen. Circa 40 testmotoren staan in het ‘High Bike Testcentrum Paznaun’.

Al bijna 15.000 testritten

De formule werkt. De afgelopen jaren zijn er al bijna 15.000 ritten gemaakt. De testmotoren kunnen dagelijks tussen 8:00 en 10:30 uur worden opgehaald en moeten tussen 16:30 en 19:00 weer terug zijn bij het testcentrum. Op aanvraag wordt er navigatie geïnstalleerd. Er zijn 14 verschillende routes ingesteld door Tirol, Bavaria, Voralberg en Zuid-Tirol, geprinte kaarten zijn ook beschikbaar.

Wat kost het?

De huurprijs van een motor bedraagt, exclusief brandstof, tussen de € 100,- en € 120,-. Bij het testcentrum zijn ook Rukka-pakken (vrouw en man), de nieuwste Schuberth-helmen en Daytona-laarzen te huur voor een kleine vergoeding.

40 nieuwe motorfietsen beschikbaar

Deze zomer staan er circa 40 nieuwe modellen van de merken. BMW komt met haar nieuwe 1250 Boxer-modellen. KTM maakt de gehele collectie van on-road motoren beschikbaar voor testritten, inclusief de 1290 Super Duke R, de gloednieuwe Adventure 790 en de 690 Duke met een extreem krachtige eencilindermotor. Van Triumph zijn vooral de Modern Classic Bikes vertegenwoordigd, zoals de nieuwe Street Twin, de Street Scrambler en de Speed Twin. Aprilia biedt de nieuwe Tuano V4 100 Factory SAS (Semi-Active-Suspention) en de Shiver 900 aan.

Mountain Biker Summit

Van 26 tot 28 juli 2019 vindt voor het vijfde jaar op rij de ‘Top of the Mountain Biker Summit’ plaats. Iedereen is welkom tijdens deze hoogste motorbike meeting in Oostenrijk. Het ontmoetingspunt is de Biker-Village op de Silvretta parkeerplaats in Ischgl. De hoogtepunten tijdens dit event zijn de adembenemende stuntshows van professionals Julien Welsch en Sarah Lezito en de spannende show van Danny Varanne in zijn ‘Globe of Death’. Er zijn life shows door DJ- In Style en de band Milestone. Op zaterdag 27 juli beklimmen motorrijders de Idalp (2.320 hoogtemeters) met een barbecue als afsluiter. Tijdens deze rit is de weg volledig afgesloten voor doorgaand verkeer.

Meer informatie www.highbike-paznaun.com

Share Tweet Share Share E-Mail