achtergrondafbeelding

Suzuki restaureert unieke motorfietsen van Barry Sheene

In het krat in Australië, uit het krat in Verenigd Koninkrijk

13 sep 2019, 9:51  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

De Britse motorcoureur Barry Sheene heeft een legendarische status. Hij wordt gezien als een van de beste motorcoureurs ooit. Op 10 maart 2003 overleed hij in Australië. Een aantal Suzuki’s uit zijn collectie wordt door Suzuki GB tot in detail gerestaureerd.

Drie speciale Suzuki’s

De laatste Grand Prix-motorfiets van Sheene was een Suzuki XR45 RG500 uit 1984 met DAF Trucks-stickers. De fiets kwam onlangs in een krat aan bij het hoofdkantoor van Suzuki GB, net als een Suzuki XR27 RG500 uit 1978 en een speciale Suzuki XR23A 652cc big bore RG500.

Suzuki’s Vintage Parts Programme

Met behulp van Suzuki’s Vintage Parts Programme worden zowel de XR45 als XR23A tot in detail opgefrist en nieuw leven in geblazen. De XR27 werd al in 2017 opgefrist met Suzuki’s Vintage Parts Programme. Dit programma bestaat sinds 2013 en ondersteunt eigenaren van oudere Suzuki’s om hun machine in topconditie te houden, of dat nu is met het leveren van onderdelen of met het ondersteunen van een restauratieproces.

Nigel Everett en Martyn Ogborne

“Deze motoren van Sheene zijn niet in het Verenigd Koninkrijk geweest sinds de emigratie van Barry en zijn gezin naar Australië, dus dit is best een bijzondere gebeurtenis om deze fietsen in kratten aan te zien komen. Het wordt nog specialer als deze fietsen weer tot leven komen. Tijdens het restauratieproces krijgen we hulp van voormalig GP-engineer Nigel Everett en Martyn Ogborne. Ogborne werkte als engineer voor Barry Sheene”, zegt Tim Davies, Suzuki GB aftersales marketing coördinator. Een mooi initiatief, want deze motorhistorie mag niet verloren gaan natuurlijk.

Motorfietsen Barry Sheene arriveren bij Suzuki GB

Share Tweet Share Share E-Mail