achtergrondafbeelding

Suzuki GSX‑R1000R in kampioenskleuren voor 2021

Kleurencombinatie van MotoGP-winnende Suzuki GSX‑RR

23 nov 2020, 10:25  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Suzuki presenteert drie nieuwe kleuren voor de GSX-R1000R. De Supersport-motorfiets van Suzuki wordt leverbaar in twee verschillende zwarte varianten én in de kampioenskleuren: zilvergrijs met blauw. De eerste exemplaren van de GSX-R1000R in de nieuwe kleurstellingen zijn beschikbaar vanaf december. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Zilvergrijs en blauw

De kleurencombinatie zilvergrijs met blauw werd gebruikt voor de eerste Suzuki waarmee Suzuki deelnam aan motorraces. Ter ere van 100 jaar Suzuki gebruikte het merk deze kleuren ook voor de MotoGP-motoren van Álex Rins en Joan Mir. Na de race in Valencia werd Joan Mir gekroond tot kampioen en Team Suzuki Ecstar als beste team. Zodoende werden zilvergrijs met blauw ook de kampioenskleuren van 2020.

Kleuren

Dit najaar wordt ook de 202 pk sterke Suzuki GSX-R1000R in de kleurstelling zilvergrijs met blauw geleverd. Naast de zilvergrijs met blauwe GSX-R1000R komen er ook twee zwarte varianten. De eerste is volledig matzwart, met hoogglans zwarte letters. Ook staat hij op opvallende gouden wielen, die samen met de goudkleurige Showa BFF-voorvork voor het nodige contrast zorgen.

Oranje striping

Dezelfde goudkleurige Showa-voorvork wordt gecombineerd met een in het oog springende oranje striping op de tweede zwarte variant van de GSX-R1000R. Bij deze versie zijn de letters SUZUKI wit, waarmee ze direct opvallen.

Technische updates

Het blijft niet enkel bij nieuwe kleuren, de GSX-R1000R krijgt ook een aantal technische updates. Zo beschikt de motor nu over een zwarte uitlaat, verstelbare swingarm, met staal omvlochten remleidingen ook krijgt hij Bridgestone Racing Street RS11-banden die de rij-eigenschappen nog verder verbeteren.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen