achtergrondafbeelding

Suzuki Burgman 400 opgefrist, klaar voor 2022

Diverse updates voor motorscooter van Suzuki

30 jul 2021, 11:59  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Suzuki voert diverse aanpassingen door op zijn Burgman 400 motorscooter. Met LED-verlichting, standaard tractiecontrole, nieuwe kleuren en een lager verbruik is de Burgman 400 volgens Suzuki klaar voor 2022. Vanaf augustus staat de vernieuwde Burgman 400 bij de Nederlandse Suzuki-dealer.

Eencilinder voldoet aan Euro5-norm

Suzuki rust de Burgman 400 uit met een 400 cc grote eencilinder met een piekvermogen van 21,5 kW (29 pk) bij 6.300 toeren en 35,2 Nm bij 4.900 toeren. Het verbruik is nog lager geworden: gemiddeld verbruikt de Burgman 400 op papier 4,0 liter op 100 kilometer. Ook beschikt de motorscooter nu over een tweede bougie en is tractiecontrole standaard, net als het Suzuki Easy Start System: met een korte druk op de knop start de motor, wanneer de rem wordt vastgehouden. Uiteraard voldoet de eencilinder nu ook aan de Euro5-emissienorm.

Kleuren

De Suzuki Burgman 400 krijgt verder twee scherpe LED-koplampen en de nieuwe LED-achterlichtunit. Ook de kleurstellingen geven de Burgman een moderner uiterlijk. Hij wordt leverbaar in mat zilvergrijs metallic, mat donkergrijs en mat zwart metallic. Alle nieuwe kleuren worden gecombineerd met contrasterende blauwe velgen.

Aangepast display

Het display is iets aangepast en laat nu onder meer het resterende bereik en het actuele brandstofverbruik zien. Ook is er een indicator voor de tractiecontrole, zodat de berijder kan zien of ze tractiecontrole is geactiveerd. Met één druk op de knop is de tractiecontrole desgewenst uit te schakelen. Het display geeft ook aan wanneer het tijd is voor een oliewissel en of de berijder economisch aan het rijden is.

Bagageruimte

Onder het zadel is plaats voor 42 liter aan bagage (voor bijvoorbeeld twee helmen) en ook onder het stuur zijn twee opbergvakken (2,8 liter en 3,5 liter), waarvan de grootste van de twee is voorzien van een 12V-aansluiting.

Augustus 2021

Vanaf augustus staat de vernieuwde Suzuki Burgman 400 bij de Nederlandse Suzuki-dealer. Hij is te bestellen voor 8.999 euro en krijgt net als elke Suzuki motorfiets standaard 3 jaar garantie.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen