achtergrondafbeelding

Super Suzuki bij Louwman Exclusive

212 pk sterke GSX-R1000RR steelt show tussen supercars

20 dec 2019, 16:13  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Louwman Exclusive aan de A2 bij Utrecht is het paleis voor liefhebbers van exotische auto’s. Maar nu staat daar ook een exclusieve Suzuki-motorfiets.

De Suzuki GSX-R1000RR High Performance is de overtreffende trap van de succesvolle GSX-R1000R. Hij is sneller, lichter en nog exclusiever. De GSX-R1000RR High Performance past dan ook perfect op de locatie waar hij vanaf nu te zien is: Louwman Exclusive in Utrecht.

Dik 10 kg lichter en 10 pk sterker

De Suzuki GSX-R1000RR High Performance is opgebouwd door Hoegee Suzuki Performance. Door gebruik te maken van koolstofvezel voor de kuip wordt meer dan 10 kilogram bespaard ten opzichte van de standaard GSX-R1000. Ook het titanium uitlaatsysteem met R11Sq einddemper van Yoshimura bespaart weer enkele kilogrammen. Door enkele motorblokaanpassingen levert de viercilinder nu ruim 212 pk bij 13.800 toeren, tien pk meer dan standaard.

Vering aan te passen via app

Om de rij-eigenschappen van de GSX-R1000 nog verder te verbeteren, is ook de vering aangepast. De GSX-R1000RR High Performance beschikt over slimme veren van Bitubo, die door middel van een speciale app naar eigen smaak aan te passen zijn. Voor maximale tractie zijn Dunlop SportSmart TT-banden gemonteerd. Met High Performance-onderdelen van Brembo is ook de remkracht in lijn met de prestaties van de GSX-R1000RR High Performance.

Alleen op bestelling

Elke GSX-R1000RR High Performance wordt op speciale bestelling gemaakt en naar klantwens afgesteld. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de zitpositie, die door het gebruik van clip-ons en een rem/schakelset van TRW voor elke rijder geschikt is. Meer weten? Ga dan naar Louwman Exclusive om de spectaculaire motorfiets te bekijken en eventueel te bestellen.

Share Tweet Share Share E-Mail