achtergrondafbeelding

Spectaculaire prototypetest nieuwe Triumph Tiger 1200

Video: bekijk hoe heftig het er offroad aan toe gaat.

23 okt 2021, 15:00  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Triumph onthult binnenkort een totaal nieuwe Tiger 1200. Nu kun je hem al vol gas in actie zien in een weinig verhullende camouflage.

Concurrent voor BMW R 1250 GS

De nieuwe Triumph Tiger 1200 (2022) moet het vuur na aan de schenen leggen van de enige andere met een cardan aangedreven adventure bike. Dat zegt Triumph althans. Daarmee mikken de Britten duidelijk op de BMW R 1250 GS. Dan moet je dus van goeden huize komen. Dus wordt de nieuwe Tiger 1200 intensief getest, vooral ook offroad. En dat gaat er ruig aan toe. Kijk maar eens naar deze video van de laatste testfase.

Lichter en meer vermogen uit T-Plane blok

De nieuwe Triumph Tiger 1200 is volgens de makers aanzienlijk lichter dan de huidige versie. Het driecilinder blok is krachtiger, dus moet het meer dan de huidige 141 pk leveren. Triumph past voor de 1200 nu ook het T-Plane principe toe zoals bij de Tiger 900. Door een andere onstekingsvolgorde klinkt de driepitter bij lagere toeren als een tweecilinder en levert hij ook extra veel koppel. Bij hoge toeren krijgt hij het kenmerkende geluid van alle triples van Triumph en een fantastisch eindschot.

Frame en cardan totaal anders

Tot dusver heeft Triumph nog geen gegevens bekend gemaakt, maar op de beelden van het prototype is te zien dat het stalen buizenframe totaal anders is. De machine lijkt over het geheel ranker en slanker en vertoont met design enige gelijkenis met de eerder uitgebrachte Tiger 900. Ook het cardan van de 1200 oogt geheel anders en minder massief dan bij het huidige model.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen