achtergrondafbeelding

Segway komt met crossmotoren

Offroaden op een Segway?

26 nov 2019, 9:42  •  Nieuws  •  Door Ruben Jason Penders

Het Amerikaanse Segway ken je waarschijnlijk van het zelfbalancerende eenpersoons vervoermiddel: de Segway PT. Een zogeheten ‘personal light electric vehicle’. Maar de Amerikanen komen nu met een stoerder elektrisch voertuig: een crossmotor! Maak kennis met de Segway Dirt eBike.

Mountainbike

Op de motorshow van Milaan laat Segway ons kennis maken met de volledig elektrische Dirt eBike. De compacte motor lijkt haast meer op een mountainbike dan een crossmotor. En dat is een compliment. Een crossmotor moet behendig zijn en voor de Dirt eBike lijkt dat geen probleem.

Varianten

De Segway Dirt eBike is verkrijgbaar in twee varianten: de X160 en X260. De eerst genoemde variant heeft een topsnelheid van 50 km/u en de X260 haalt 75 km/u. Een elektrische fiets kun je het dus niet noemen, maar een snelle motor is het allerminst.

Crossen

Maar een hoge topsnelheid is totaal niet belangrijk voor de Dirt eBike. Met deze Segway ga je het bos in. Door het direct verkrijgbare koppel rij je met gemak een steile heuvel of berghelling op. Daarnaast is hij muisstil en zorg je niet voor overlast bij mens en dier. Zo kan je naar hartenlust door de natuur crossen, waar het mag uiteraard.

Prijzen

De X160 heeft een prijskaartje van 2999 dollar (2700 euro) en met de X260 rij je weg voor 4449 dollar (4000 euro). Amerikaanse prijzen dus, want of hij in Europa leverbaar wordt is nog niet duidelijk. De Segway Dirt eBike is vanaf februari 2020 leverbaar in de Verenigde Staten.

Share Tweet Share Share E-Mail