achtergrondafbeelding

Ruud de Wild: “Een Triumph is Rock & Roll”

"Ik voel me weer als die kleine jongen met de poster van deze motor boven zijn bed"

20 aug 2019, 12:23  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

NPO Radio 2 DJ en kunstenaar Ruud de Wild is eigenlijk al jaren een enorme motorfan. Hij heeft al vele merken gereden. Onlangs ging voor hem een jongensdroom in vervulling.

Kleine jongen

Ruud is aangesteld als Triumph ambassadeur. En daar is hij best trots op. “Een merk met een eigen stijl, een hart, een eigen attitude dat tijdloze modellen maakt maar met de techniek van nu. Als kind waande ik me in de wereld van Steve McQueen. Dat wilde ik ook. Nu heb ik die kans om die beleving waar te maken op de T120 Bonneville. Ik voel me weer als die kleine jongen met de poster van deze motor boven zijn bed. Uiteindelijk is dat toch wat we allemaal willen?”

Carrière

Ruud begon zijn carrière rond zijn twintigste bij de publieke omroep als assistent-DJ op Radio 3. Toen in 1992 Radio 538 startte, maakte Ruud zijn overstap naar de commerciële radio. Tevens begon hij bij TV-zender TMF (The Music Factory) als VJ. In 1998 keerde hij terug naar de publieke omroep bij BNN om televisieprogramma’s te presenteren en startte aansluitend als DJ op 3FM met zijn succesvolle middagprogramma. Nu is hij dagelijks te horen tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2.

Evenementen

Ruud gaat zoveel mogelijk rijden op zijn nieuwe Triumph T120 Bonneville en deelt regelmatig zijn belevenissen op Instagram. Ook is Ruud aanwezig bij diverse evenementen, zoals de Distinguished Gentleman’s Ride op 29 september 2019.

1.200 tweepitter

De Triumph Bonneville T120 is uitgerust met een 1.200 cc vloeistofgekoelde parallel twin met een vermogen van 80 pk (59 kW) en 105 Nm. De fiets weegt rijklaar 224 kilogram en heeft een tankinhoud van 14,5 liter. Hij kost minimaal 14.900 euro.

Share Tweet Share Share E-Mail