achtergrondafbeelding

Rotobox Splice: duur speeltje uit Slovenië

Vanaf 29.830 euro maar dan wel met wielen van carbonfiber

6 dec 2018, 11:33  •  Nieuws
Wim Otten Door Wim Otten. Doorgewinterd journalist met heldere kijk op content. Thuis in de wereld van auto’s, vrachtauto’s en techniek maar vooral van motorfietsen.

Wielenproducent Rotobox uit Slovenië is op creatieve wijze los gegaan op een Yamaha WR450F. Het resultaat: de Splice. Een zeer exclusieve supermoto met fraaie en ook kostbare componenten.

Rotobox Splice ambitieus project

Rotobox heeft een stevige reputatie in de racewereld. Het in Slovenië gevestigde bedrijf levert al langer carbonfiber wielen voor race- en supersportmotoren. Met de Rotobox Splice showt het bedrijf nieuwe ambities: het ombouwen en aankleden van standaard af-fabriek modellen.

Rotobox Splice

Technologie voor fijnproevers

Een Yamaha WR450F crosser is als eerste ten prooi gevallen aan de Sloveense fijnproevers van technologie en styling. De standaard machine is compleet op de schop genomen. Hoogwaardige componenten zijn gemonteerd om deze crosser om te toveren tot een soort supermoto voor gebruik op het asfalt. Hij weegt slechts 119 kg, mede dankzij de wielen van carbonfiber. De achterbrug stamt van een Yamaha R6 wegmotor. Deze swingarm biedt meer stabiliteit.

De voorvork en achterschokdemper zijn van Öhlins. De remdelen zijn van een al evenzeer hoogwaardig niveau. Het zijn remklauwen en schijven van Brembo met de allerhoogste specificaties. Het zijn dezelfde remklauwen als op wegracemotoren. De Rotobox Splice is een showcase van het beste dat je op een Yamaha WR450F zou kunnen monteren. Het bedrijf wil in de toekomst volgens ditzelfde recept meer sportieve machines gaan customizen.

Maar wel prijzig…

Hier hangt een stevig prijskaartje aan. In de eerste plaats zijn de gekozen componenten en carbonfiber wielen kostbaar en in de ombouw en opbouw zitten heel wat arbeidsuren. Voor de Splice moet 29.830 euro worden neergeteld, zo blijkt uit de brochure. En dat is nog exclusief belastingen! Dan heb je echter wel iets unieks, die zeker bij liefhebbers en fijnproevers veel bekijks zal trekken.

Share Tweet Share Share E-Mail