achtergrondafbeelding

ROS.M is elektrische hyperbike voor in de stad

Creatie van ontwerper Rostyslav Matiukhin

12 nov 2021, 13:43  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Ontwerper Rostyslav Matiukhin heeft een brede ervaring met het ontwerpen van mobiliteitsoplossingen. Met deze ROS.M laat hij naar eigen zeggen de ideale motorfiets voor in de stad zien. Het is een elektrische hyperbike met op papier best indrukwekkende cijfers.

Futuristisch uiterlijk ROS.M

Het spreekt voor zich dat de ROS.M een bijzonder futuristisch uiterlijk heeft. Toch vallen een aantal elementen extra kop. De plaatsing van de koplamp bijvoorbeeld. Die is gemonteerd op het voorspatbord waardoor het licht beter de bocht in schijnt. Ook het windscherm staat opvallend ver naar voren. Daarnaast zit je als rijder best ver naar voren waardoor er optisch een extreem lange achterbrug ontstaat. Origineel is het ontwerp in ieder geval wel.

175 kilogram

Fictieve prestaties kan Matiukhin ook noemen. De topsnelheid bedraagt 140 km/u en het gewicht komt uit op slechts 175 kilogram. Volgens de designer is een actieradius van 150 kilometer op een volle lading stroom mogelijk. Onder het zadel is ruimte over voor 15 liter bagage. Dat is ruimte genoeg voor een rugzak of een reservebatterij.

Prijsstelling

Matiukhin werkt zijn projecten zorgvuldig uit. Zo heeft hij ook nagedacht over de prijsstelling, mocht de ROS.M het productiestadium halen: 11.000 dollar.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen