achtergrondafbeelding
Triumph_Triple_Trophy_4

Rijders in de Moto2 kunnen deze dikke Triumph winnen

2022 Street Triple RS in custom kleuren

10 mrt 2022, 14:08  •  Motorsport, Nieuws  •  Door Kevin Hemmer

Binnen de raceklasse van de Moto2 is een aparte competitie die het racen nóg spannender maakt, de Triumph Triple Trophy. De winnaar daarvan gaat naar huis met een wel heel gave Triumph Street Triple RS. 

Iedereen gelijk

Om te snappen hoe de Triumph Triple Trophy werkt, moet je weten dat hoe de Moto2 in elkaar steekt. Er nemen 15 teams deel aan de Moto2, met ieder twee rijders. Tijdens een race zijn er dus 30 rijders op de baan. De punten voor de Moto2-ranglijst worden verdeeld onder de eerste 15 coureurs die de finishlijn passeren. Zonde, want in de leuke en spannende raceklasse is er voor de rest niets te winnen. Om die reden en om het race-instinct te belonen maakt iedere coureur kans op het winnen van een speciale Street Trple RS.

Triumph_Triple_Trophy_1

Triumph Triple Trophy

Dat doen de rijders binnen het klassement van de Moto2 in een andere competitie, namelijk de Triumph Triple Trophy. Hiermee wil Triumph de races nog spannender maken voor de coureurs, want er zijn immers meer mijlpalen in een GP-weekend zijn dan enkel een overwinning. In deze competitie is de eindstand niet van belang. De beoordeling is op basis van prestaties tijdens het rijden. De puntentelling is als volgt:

  • 7 punten – Beste raceprogressie van start tot finish: 7 punten voor de rijder of rijders die de meeste posities wint/winnen van start tot finishvlag
  • 6 punten – Pole positie: 6 punten voor de rijder die zich op pole kwalificeert
  • 5 punten – Snelste raceronde: 5 punten voor de snelste rijder of rijders in geval van een gelijke snelste ronde

Triumph Street Triple RS

De winnaar – de rijder die na afloop van het seizoen het grootste aantal punten heeft behaald – krijgt een Triumph Street Triple RS die wordt aangedreven door de 765 cc driecilinder waarvan de Moto2 krachtbron is afgeleid. In een speciale kleurstelling met Moto2- en Triumph Triple Trophy-stickers.

 

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen