achtergrondafbeelding

Renault occasions: waar moet je op letten?

Renault occasions

5 sep 2023, 16:50  •  Nieuws  •  Door De Redactie

De modellen van Renault zijn aardig populair. Dat geldt niet alleen voor de volledig elektrische modellen, maar ook voor modellen met een hybride of meer traditionele aandrijflijn. Waar moet je opletten als je zoekt naar Renault occasions? We zetten diverse tips op een rij.

De eerste tip als je zoekt naar Renault occasions is dat je vooral de tijd moet nemen om te struinen door het aanbod. Dat aanbod is namelijk bijzonder groot. Dat heeft ook met de populariteit van automerk Renault te maken. De afgelopen jaren is het design van Renault een sterke eigenschap van de modellen geworden. Bovendien hebben de meest recente modellen ook een rijke uitrusting met grote touchscreens en goede connectiviteit. Kortom: zo’n Renault occasion kan aardig interessant zijn. Voorkom dat je overhaaste beslissingen neemt. Het aanbod is groot en er komen elke dag nieuwe Renault occasions online. Voldoet de ene auto net niet aan al je wensen, gun jezelf dan wat tijd en wacht op een auto die wel alle punten op je checklist afvinkt.

Geëlektrificeerde Renault modellen

De elektrificatiestrategie van Renault is inmiddels ook goed zichtbaar in het aanbod van gebruikte Renault-modellen. Er is al een ruime keuze aan zogeheten E-Tech-modellen. Hier plaatsen we wel een kleine kanttekening: want het begrip E-Tech zet je wellicht op het verkeerde spoor. Renault gebruikt deze benaming voor zowel full-hybrides, plug-in hybrides en batterij-elektrische auto’s. Gelukkig helpt Renault een handje door in de officiële benaming het type aandrijflijn te vermelden, zoals Full Hybrid, Plug-in Hybrid of Electric.

Goed filteren

Soms ontbreekt die specifieke informatie in een advertentie van een Renault occasion. Ben je op zoek naar een specifieke aandrijflijn, dan is het verstandig om goed te filteren op wat je precies zoekt. In de zoekmachine van een occasionportal kan vaak ook op type aandrijflijn worden gezocht. Maar in sommige gevallen kan er alleen gekozen worden voor ‘Hybrid’ waaronder dan zowel PHEV’s en reguliere hybrides vallen.

Renault occasions

Aanbod elektrische modellen Renault

Welke elektrische occasions van Renault zijn er? Een interessante vraag, ook voor de particuliere autokoper die door gebruik te maken van de SEPP-subsidie een leuke korting kan krijgen op de aanschafprijs van een gebruikte elektrische auto. Het aanbod batterij-elektrische auto’s omvat de Twizy (45 km/u of 80 km/u-versie), de Twingo Z.E., de Renault ZOE (kies hier bij voorkeur voor een vrij jong gebruikt exemplaar in verband met het sterk verbeterde interieur) en zelfs de Renault Megane E-Tech Electric.

Renault occasions en garantie: hoe zit dat?

Let bij de aankoop van een gebruikte Renault ook op de eventuele resterende fabrieksgarantie. Afhankelijk van het model geldt 2 jaar volledige fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking, of 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 150.000 km, waarbij de eerste 2 jaar geen kilometer beperking geldt. Is de Renault occasion al wat ouder? Kijk dan of de verkopende partij garantie biedt, bijvoorbeeld BOVAG-garantie of garantie van de zaak. Koop je de auto bij een erkende Renault-dealer, dan weet je vrijwel zeker dat je profiteert van uitgebreide garantie.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen