achtergrondafbeelding

Remake van motorcultfilm Easy Rider

Thema van film nog even actueel volgens initiatiefnemers

4 dec 2022, 14:09  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Easy Rider met Dennis Hopper, Jack Nicholson en Peter Fonda is iconisch. Wie kent deze film niet? En anders ken je zeker de soundtrack van de film ‘Born to be wild’ van Steppenwolf.

‘Get your motor runnin’. Head out on the highway. Looking for adventure. In whatever comes our way’. Zo begint Steppenwolf met Born to be Wild. In Easy Rider zie je dan Dennis Hopper, Jack Nicholson en Peter Fond rijden met de haren in de wind (zonder helm) op hun gechopte motoren. Ze maken deel uit van een rebelse groep motorrijders als vrijheidsstrijders.

Easy Rider uit 1969

De film is in 1969 uitgebracht. Een tijd waarin jongeren wereldwijd het juk van de naoorlogse burgerlijke orde de rug toekeerden. De tijd van provo’s in Nederland en ook van de Flower Power-beweging in de Verenigde Staten. Easy Rider schetst als cultfilm een mix van beide stromingen.

Ruig beeld, vredelievende boodschap

‘Yeah, darlin’ gonna make it happen. Take the world in a love embrace. Fire all of your guns at once. And explode into space’ zingt Steppenwolf en dat geeft de sfeer van Easy Rider goed weer. Zo ruig als het beeld is van de motorrijders op het witte doek, zo vredelievend is de achterliggende boodschap.

Nog steeds actueel

De initiatiefnemers voor een moderne remake van Easy Rider denken dat de boodschap van deze film nog steeds actueel is. Het gaat om een consortium van stakeholders en producers, onder wie Kodiak Pictures, Defiant Studio’s en Jean Boulle Group. Ze hebben de rechten van de film die oorspronkelijk door Columbia Pictures is uitgebracht.

Script Easy Rider

De producers zijn op zoek naar scriptschrijvers die de spirit van Easy Rider een moderne twist kunnen geven. “Ons doel is om voort te bouwen op het tegencultuur- en vrijheidsverhaal dat het origineel ons heeft nagelaten, en de jeugd van vandaag een film te geven die serieus aandacht besteedt aan hun eigen tegencultuur en uitdagingen”, aldus Maurice Fadida van Kodiak Pictures in het online magazine Variety.

In die tijd scoorde “Easy Rider” twee Oscar-nominaties en deed hij mee aan de felbegeerde Palme d’Or-prijs van het filmfestival van Cannes. Het behoort tot de 100 beste films aller tijden van het American Film Institute.

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen