achtergrondafbeelding

Rechtstreeks met de veerboot naar Noorwegen!

Ideaal voor motorrijders!

5 nov 2021, 14:21  •  Nieuws  •  Door De Redactie

Vanaf april 2022 wordt het mogelijk om met de boot direct vanuit Nederland naar Noorwegen te komen. Goed nieuws voor motorrijders die graag op buitenlandse trips gaan!

Drie keer per week

De rechtstreekse bootverbinding met Noorwegen is terug van weggeweest, omdat sinds de vorige eeuw vliegtickets zo goedkoop zijn geworden dat varen een onaantrekkelijke optie was geworden. Nu verduurzaming en vergroening relevanter is dan ooit, wordt deze verbinding dan ook weer nieuw leven ingeblazen.

Toen vertrok de boot dagelijks naar Scandinavië, nu zal dat drie keer per week zijn van Eemshaven naar Kristansand. Dat mensen er behoefte aan hebben blijkt wel uit het aantal bezoekers. Er werd namelijk op de eerste dag al door 30.000 mensen gebruikt gemaakt van het boekingssysteem.

Wat kost het?

Voor €350 heb je een retourtje met een slaaphut en kan je jouw motorfiets meenemen. De reis zelf duurt zo’n 14 uur. Het kost wat en je bent even onderweg, maar je begint wel uitgerust aan je avontuur in Scandinavië. Dat scheelt weer je motor op een aanhanger zetten of de helft van je profiel wegrijden als je toch op de motor gaat.

Motorrijden in Noorwegen

Noorwegen biedt voor zowel on- als offroadrijders voldoende uitdaging. Van slingerende bergwegen tot aan ruig onverhard terrein en voor beide typen rijders natuurlijk prachtige uitzichten. Je kunt zelfs wildkamperen in heel Scandinavië, tenzij aangegeven dat het niet toegestaan is. Maar ook als je niet wilt kamperen biedt Noorwegen genoeg motorvriendelijke hotels en hostels.

De eerste vaart is op 7 april 2022 en hopelijk kunnen we, ondanks de eerdere geannuleerde plannen voor een veerboot naar Schotland, in de komende jaren tóch meer bestemmingen per boot bereiken. Dat worden mooie motorreizen!

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen