achtergrondafbeelding

Dit kost de nieuwe Suzuki Hayabusa in Nederland

Vanaf eind maart bij Nederlandse Suzuki-dealers

9 mrt 2021, 11:44  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

De rekenmachines kunnen bij Suzuki Motoren weer in de ladekast. De Nederlandse vanafprijs van de nieuwe generatie Hayabusa is namelijk bekend. Eind maart staat de nieuwe Hayabusa bij de Nederlandse Suzuki-dealers voor prijzen vanaf 21.999 euro. Daarmee is het model iets voordeliger dan de GSX-R1000RA die voor 23.999 euro in de prijslijst staat.

GSX-1300R Hayabusa

De nieuwe Suzuki Hayabussa – die officieel GSX-1300R heet overigens – is van top tot teen vernieuwd. In dit Hayabusa-artikel gaan we uitgebreid in op alle details. Toch nog even in een notendop alle highlights: de nieuwe Suzuki Hayabusa maakt gebruik van de 1.340 cc grote vloeistofgekoelde viercilinderlijnmotor, die voor de nieuwe generatie ingrijpend onder handen is genomen.

Piekvermogen

Het resultaat is een vermogen van 190 pk (140 kW) bij 9.700 toeren per minuut en een koppel van 150 Nm bij 7.000 toeren per minuut.  De nieuwe Hayabusa sprint in 3,2 seconden naar 100 km/u en haalt een ‑ begrensde ‑ topsnelheid van 299 km/u.

Drie verschillende kleurstellingen

Suzuki levert drie verschillende kleurstellingen: Glass Sparkle Black in combinatie met Candy Burnt Gold, Metallic Mat Sword Silver in combinatie met Candy Daring Red en Pearl Brilliant White in combinatie met Metallic Mat Stellar Blue. In alle gevallen geldt dat de contrasterende kleuren de luchtstroom benadrukken.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen