achtergrondafbeelding
Harley-Davidson Battle of the Kings 2019

Oude Monnink Motors winnaar Battle of the Kings Benelux

Met kruising tussen een racer en een bobber op basis van een Harley-Davidson Sport Glide

21 feb 2019, 15:29  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

Het team van Oude Monnink Motors is winnaar van Battle of the Kings in de Benelux, een door Harley Davidson uitgeschreven wedstrijd voor dealers. Oude Monnink Motors uit Borne (Hengelo) is volgens de jury de onbetwiste winnaar. 

Met kop en schouders

Volgens jury voorzitter Bart Verhoeven is dit de terechte winnaar. Alles aan deze creatie van een custombike is van zeer hoog niveau. “Het afwerkingsniveau is niet van deze planeet. Je ziet dat er met veel plezier en creativiteit door een gedreven team aan is gewerkt.” Zowel de jury als de publieke stemmers waren het er snel over eens de racer/bobber is de winnaar.

Teamwork

Volgens Richard Oude Monnink is teamwork de reden van dit mooie resultaat. We wilde met zijn allen iets heel gaafs neerzetten en dat is gelukt. Het is de eerste keer dat Oude Monnink Motors meedoet als je dan deze waardering krijgt weet je dat je het goed doet. Het team wat bestaat uit: Koen Noorman, Pascal Schutte, Kevin Smit, Gert Wessels, Frank Buis, Bas- en Richard Oude Monnink verheugt zich op de finale.

Custom King 2019

Met het winnen van de Benelux titel mag het team van Oude Monnink Motors zich opmaken voor de grote finale. Tijdens de EICMA in Milaan in het najaar zal de Custom King 2019 bekend gemaakt worden. Tijdens de vijfde editie van deze competitie is het deelnemersveld nog groter en zijn de motoren nog spectaculairder. Ruim 200 Harley-Davidson dealers uit 30 landen mengen zich in de strijd.

Geen beperkingen

Bij voorgaande edities waren deelnemers gebonden aan één model. Nu mag ieder model van Harley-Davidson als basis dienen. De helft van de huidige cataloguswaarde van dit model mag worden ingezet als budget, zolang de motor maar street legal blijft.

“Harley-Davidson is blij met de inzendingen en de huidige winnaar. Ruim 116 jaar lopen wij voorop wat customizing betreft. Het is mooi dat je dat terug ziet bij onze dealers. Er zit een enorme hoeveelheid kennis, vakmanschap en creativiteit bij de dealers. De inzendingen van de negen deelnemende Benelux-dealers waren van bijzonder hoog niveau en de creatie van Oude Monnink Motors is tot de verdiende winnaar gekroond”. Aldus Martin Mulder, Country Manager Harley-Davidson Benelux. Hij wenst ze dan ook alle succes toe in Milaan!

LEES OOK: Battle of the Kings-competitie nog groter in 2019!

 

Share Tweet Share Share E-Mail