achtergrondafbeelding

Ode aan Triumph Daytona

Spectaculaire expositie van legendarische en peperdure racemotoren

27 feb 2020, 18:53  •  Nieuws
Wim Otten Door Wim Otten. Doorgewinterd journalist met heldere kijk op content. Thuis in de wereld van auto’s, vrachtauto’s en techniek maar vooral van motorfietsen.

Triumph heeft in zijn kersverse bezoekerscentrum bij de fabriek in het Britse Hinckley 14 legendarische en unieke racers geplaatst. Het zijn Triumph Daytona’s. Stuk voor stuk winnende machines die meer dan 50 jaar succes in de motorrace vertegenwoordigen.

Sportieve lading voor merkimago

De timing voor deze nieuwe expositie is niet geheel toevallig. Aan alles is te merken dat Triumph het merkimago een sportieve lading wil geven. Triumph is ook de exclusieve motorleverancier voor het FIM Moto2 wereldkampioenschap. Van deze Triumph Daytona Moto2 765 is er een afgeleide voor straatgebruik. Je kunt hem kopen voor 21.765 euro. Het is een Limited Edition, er zijn er niet meer dan 765.

Successen uit het verleden

Een sterker sportief element in het imago is duidelijk de focus bij Triumph. Waarbij het merk maar wat graag successen uit verleden van stal haalt. Om een nieuwe lichting van overwegend jongere motorrijders duidelijk te maken dat er meer is dan Ducati, Honda, Yamaha, Aprilia en Suzuki is als het gaat om de grote namen in de huidige wegrace.

De eerste Triumph Daytona

De 14 geshowde racers in Hinckley schetsen een tijdsbeeld van meer dan 50 jaar succes in motorrace. Aan kop gaat de grondlegger van de Triump Daytona-racers. Dat is de motor waarmee Buddy Elmore in 1966 de Daytona 200 won. Het is een Triumph Tiger 100 met startnummer 79, waarmee Elmore een geweldige prestatie neerzette. Hij rukte van een 46ste startplek op naar de koppositie om als eerste te worden afgevlagd.

TT op eiland Man

Ook bijzonder is de Triumph Daytona 675R waarmee Peter Hickman in 2019 won in de SuperSport-klasse van de TT op het eiland Man. Met deze motor zette hij tevens drie achtereenvolgende keren de Ulster GP op zijn naam. Aan het slot van de rij racers staat de huidige Moto2 machine.

Reistip

Heb je plannen om naar Engeland af te reizen, dan is het zeker de moeite waard om Hinckley aan je bestemmingen toe te voegen. Het nieuwe Factory Visitor Experience Center is een bezoek meer dan waard. Tickets kun je al van te voren boeken: https://www.triumphmotorcycles.co.uk/visitor-experience

Share Tweet Share Share E-Mail